Reakcija na izjave iz UABNOR-a

Fra Miljenko Stojić za Bljesak: Nitko nije zatražio dokumentaciju o pobijenim franjevcima u Mostaru

Hercegovački franjevci potvrdili su nam da ih nitko iz UABNOR-a nije kontaktirao po pitanju dokumentacije o pobijenim franjevcima u Drugom svjetskom ratu.
Vijesti / Flash | 10. 02. 2018. u 10:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nitko se još nije obratio Vicepostulaturi 'Fra Leo Petrović i 65 subraće' niti me je itko osobno zvao iz UABNOR-a vezano za dokumentaciju o pobijenim franjevcima 1945. godine u Mostaru'', izjavio je za Bljesak.info vicepostulator fra Miljenko Stojić komentirajući izjavu predsjednika mostarskog UABNOR-a Seada Đulića koji je u petak kazao da pokušavaju doći do dokumentacije.

Iz Hercegovačke franjevačke provincije potvrdili su za Bljesak.info da im se nitko nije obratio vezano za ovaj slučaj, a istu potvrdu smo dobili i od Franjevačkog samostana u Mostaru.

Podsjećamo, predstavnici Udruge boraca i antifašista Narodnooslobodilačkog rata (UABNOR) Mostar u petak su kazali da pokušavaju doći do neophodne dokumentacije o ubojstvu franjevaca koje se dogodilo 14. veljače 1945. godine u Mostaru, kako bi Županijskom tužiteljstvu HNŽ-a podnijeli prijavu za ratni zločin.

''Neka se to, jednostavno, istraži i neka, konačno, istina izađe na vidjelo. Ako je to točno, nemam razloga ni sumnjati ni 'a priori' vjerovati. Jer, zapravo, zadnjih 25 godina grad je taoc te nesretne smrti, ubojstva, i ja i na ovaj način molim franjevce da nam daju dokumentaciju o tome. Jer, nikome od nas ne treba nikakva mrlja'', istaknuo je u petak Đulić.

Kopirati
Drag cursor here to close