Zatražili dokumentaciju od franjevaca

Prijava Tužiteljstvu HNŽ-a zbog ratnog zločina nad franjevcima u Mostaru

''Na ovaj način molim franjevce da nam daju dokumentaciju o tome jer nikome od nas ne treba nikakva mrlja'', istaknuo je predsjednik mostarskog UABNOR-a
Vijesti / Flash | 09. 02. 2018. u 21:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici Udruge boraca i antifašista Narodnooslobodilačkog rata (UABNOR) Mostar pokušavaju doći do neophodne dokumentacije o ubojstvu franjevaca koje se dogodilo 14. veljače 1945. godine, kako bi Županijskom tužiteljstvu podnijeli prijavu za ratni zločin.

Rekao je to u petak novinarima predsjednik UABNOR-a Sead Đulić, kazavši da s timom odvjetnika na tome rade, budući da, podvukao je, ratni zločin ne zastarijeva, piše Dnevni avaz.

''Neka se to, jednostavno, istraži i neka, konačno, istina izađe na vidjelo. Ako je to točno, nemam razloga ni sumnjati ni ''a priori'' vjerovati. Jer, zapravo, zadnjih 25 godina grad je taoc te nesretne smrti, ubojstva, i ja i na ovaj način molim franjevce da nam daju dokumentaciju o tome. Jer, nikome od nas ne treba nikakva mrlja'', istaknuo je Đulić.

Predstavnici UABNOR-a su, inače, organizirali press konferenciju kako bi predstavili program šestodnevne manifestacije koja će biti organizirana povodom 73. godišnjice oslobođenja Mostara od fašizma.

Kopirati
Drag cursor here to close