Sigurnost i povjerenje

FOTO | SIPA dobila 10 novih kadeta - u Mostaru upriličena svečana promocija

Promovirano je 10 kadeta Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA.
Vijesti / Flash | 07. 03. 2024. u 11:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je u četvrtak održana promocija XV. generacije kadeta koji su u Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova pohađali temeljnu policijsku obuku II.razine i stekli čin ''mlađi inspektor''. 

Promovirano je 10 kadeta Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA.

Foto: Bljesak.info / SIPA dobila 10 novih kadeta

Promocija je održana u amfiteatru Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova u Rodoču.

''Posebna mi je čast pozdraviti vas u ime predstavnika kadeta iz svoje generacije. Želim se posebno zahvaliti svim našim profesorima na prenesenom znanju, ali i svekolikoj podršci koju smo imali u svakom trenutku. Posebno se želimo zahvaliti predavačima iz SIPA-e budući da su nam njihova nesebična pomoć i iskustvo bili od neprocjenjive važnosti'', poručila je Ema Vrdoljak, koja je kadet generacije.

Foto: Bljesak.info / SIPA dobila 10 novih kadeta

Dodala je kako smatra da da ovo priznanje kadeta generacije pripada svim kolegama, jer su u proteklih 7 mjeseci svi bili jedni drugima druga obitelj i najveći vjetar u leđa.

''Iskustvo iz ove akademije bila je prva stepenica kojom smo zakoračili prema ciljevima koje smo postavili. Iako znamo da neće biti lako nastavljamo i dalje koračati prema idealima za koje vjerujemo da su vrijedni. Iskreno se nadamo da ćemo biti dostojni čuvari sigurnosti u najuglednijoj agenciji BiH'', dodala je.

Foto: Bljesak.info / SIPA dobila 10 novih kadeta

Zamjenik ministra sigurnosti Ivica Bošnjak poručio je kako mu je čast i zadovoljstvo podijeliti ove trenutke sa kadetima.

''Ovo je veliki dan za 10 mladih ljudi u BiH, ali i za cijeli sigurnosni sustav BiH. Vi ste, dragi kadeti, na samom startu karijere, u kojoj ste dobili važnu priliku koju rijetki dobivaju i nastojte da je pametno iskoristite'', rekao je i dodao:

''Ja na početku karijere nisam ni slutio on što me čeka kroz život, a to i vama ponavljam. S obzirom na globalna kretanja i napredak tehnologija, ono što je sad aktualno, za pola godine neće biti, zato morate raditi na sebi i svom usavršavanju''.

Foto: Bljesak.info / SIPA dobila 10 novih kadeta

Rekao im je i da se moraju svaki dan educirati.

''Kriminal nema granica i mnogo para se vrti u kriminalu, koji koristi najnovije tehnologije, dok smo mi ograničeni sa više strana - od tehnologija, preko budžeta... Ali pored svih tih nedostataka izuzetno se dobro nosimo sa svim izazovima kriminaliteta. Apeliram i na vas 10, nastavite tim putem, učite stalno, educirajte se, idite u korak sa vremenom. Prije se govorilo trebate uzeti knjigu, ali sada je bolje reći da iskoristite pristup informacijama'', poručio je.

Marko Vujević, ravnatelj Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova Mostar - AEPTM, čestitao je također kadetima i rekao kako je u samu selekciju i obuku uložen veliki trud i rad da kadeti polože uspješno sve ispite.

Foto: Bljesak.info / SIPA dobila 10 novih kadeta

''Ova generacija pokazala je odlične rezultate. Ja se nadam da će svoja iskustva, koja steknu u ovoj agenciji, uz pomoć mentora, iskoristiti i da će neka znanja i inovacije unijeti u sam sustav njihovoga rada'', rekao je

''Njihov posao je jako složen i zahtjevan, oni su izabrali taj poziv i uvijek će biti na strani pravde i zakona i zalagati se da doprinesu sigurnosnom sustavu BiH, odnosno SIPA-e. Pored svih svojih obaveza moraju i dalje raditi na svojoj izobrazbi, jer ovim činom nije prestalo njihovo školovanje. Oni će ići na dodatna školovanja, sukladno svojim željama i profesionalnom napretkom. Želim čestitati svima koji su na bilo koji način doprinijeli da dođemo do ovog svečanog čina'', dodao je Vujević.

Foto: Bljesak.info / SIPA dobila 10 novih kadeta

Zoran Galić, zamjenik ravnatelja SIPA-e, čestitao je također kadetima, budućim kolegama.

''Uložen je značajan angažman da bi kadeti došli do optimalne razine znanja. Ono što želim naglasiti jeste i važnost roditelja naših kadeta, kao i njih samih, jer su davali poticaj svojoj djeci, kao i jedni drugima'', rekao je.

Foto: Bljesak.info / SIPA dobila 10 novih kadeta

Dodao je kako je potrebno ulagati više da bi rad policijskih agencija bio na višoj razini.

''Policijske agencije moraju ići u korak sa praksama zemalja EU. Ovakav nivo obuke nas dovodi u situaciju da su se sveukupne aktivnosti podigle na višu razinu'', poručio je Galić.

Kopirati
Drag cursor here to close