Široki Brijeg

Državni službenici i namještenici ŽZH formirali novu Sindikalnu organizaciju

Osnivačka Skupština nove Sindikalne organizacije sudova i tužiteljstva ŽZH održana je u prostorijama Županijskog suda Široki Brijeg.
Vijesti / Flash | 16. 04. 2024. u 10:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osnivačka Skupština nove Sindikalne organizacije sudova i tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) održana je u prostorijama Županijskog suda Široki Brijeg.

Predsjednik Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnih ustanova u Federaciji Bosne i Hercegovine Samir Kurtović predstavio je sve benefite i prava novih članova sindikata, te aktivnosti centrale sindikata u vezi poboljšanja prava uposlenika i zaštite prava članova sindikata.

Od 70 uposlenih izjave o pristupu sindikatu su potpisala 63 nova člana sindikata. Izabran je Sindikalni odbor u sastavu: Edin Junuzović, Matea Mandić, Tea Primorac, Kristina Cvitanović, Katarina Čerkez, Iva Matić, Petrunjela Matijević, Mirko Šimnović, Ines Bašić i Andrijana Rozić.

Članovi Nadzornog odbora su: Marija Medić, Danijela Herceg i Tomislav Mandić.

Za predsjednicu Sindikalne organizacije izabrana je Petrunjela Matijević, a zamjenica je Tea Primorac.

Dogovorena je strategija rada nove sindikalne organizacije u cilju poboljšanja statusa uposlenika sudova i tužiteljstva ŽZH, saopćeno je iz Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika u FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close