Priopćenje

Finci: Izostala je reakcija na antisemitizam od nadležnih tijela

Važno je, ističe, napomenuti da događaj nije javno najavljen, te ni jedan medij u Bosni i Hercegovini nije dobio obavještenje o zakazivanju niti o otkazivanju događaja.
Vijesti / Flash | 26. 10. 2023. u 12:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obzirom da je Direkcija za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine uputila depešu svim sigurnosnim službama u Bosni i Hercegovini, da u svrhu zaštite građana kao i očuvanja kulturoloških i vjerskih objekata pojačaju prisustvo policijskih službenika na lokalitetima gdje su smješteni objekti od značaja za jevrejsku i palestinsku zajednicu u Bosni i Hercegovini, kao i povećan nivo antisemitizma te izostanak reakcije na antisemitizam od nadležnih tijela odlučili smo otkazati događaj zbog bojazni da se ovaj ne zloupotrijebi za dnevno političke događaje, stoji u priopćenju Jakoba Fincija, predsjednika La Benevolencije.

Važno je, ističe, napomenuti da događaj nije javno najavljen, te ni jedan medij u Bosni i Hercegovini nije dobio obavještenje o zakazivanju niti o otkazivanju događaja.

"Stoga smatramo da su naslovi koji su se pojavili u nekim medijima vrlo tendeciozni i neodgovorni", kazao je.

"Posebno napominjemo da su rukovodioci jevrejskih organizacija više puta javno istaknuli, kako se sarajevski odnosno bosanskohercegovački Jevreji osjećaju sigurno na svojim ognjištima, međutim odluke koje donosimo su u skladu sa zakonskim regulativama i okolnostima u kojem se društvo nalazi", kazao je Finci u priopćenju.

"Zahvaljujemo svima na razumijevanju ove situacije, te se nadamo da ćemo uskoro moći ponovo okupiti kako bismo zajedno promovirali različitost, razumijevanje i suživot u našoj predivnoj zemlji", zaključio je.

Kopirati
Drag cursor here to close