Regulatorna komisija

FERK izdao više dozvola za proizvodnju električne energije

Na današnjoj redovitoj sjednici FERK je usvojio nacrte dozvola za rad za proizvodnju električne energije za podnositelje zahtjeva Markota d.o.o. Posušje i Obrt "RnP Energy".
Vijesti / Flash | 21. 08. 2023. u 11:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine- FERK u ponedjeljak je održala redovnu sjednicu na kojoj su donesena rješenja kojima se izdaju dozvole za rad za proizvodnju električne energije u solarnim fotonaponskim elektranama za Geo Wat Mario Krmek Stolac, Maxima IST d.o.o. Mostar, "GSL Auto Centar" d.o.o. Gornji Vakuf-Uskoplje, "Ivanović" d.o.o. Livno, "Eko-Servis" d.o.o. Tešanj i Samostalna obrtnička radnja "Bokan-Sol" iz Posušja.

Osim toga, donesena su rješenja kojima se izdaju dozvole za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju OIE podnositeljima zahtjeva SE Čuljak iz Mostara i T.P. "Omerbašić" d.o.o. Tešanj, saopćeno je iz FERK-a.

Doneseno je i rješenje kojim se gospodarskom društvu Winter Wind d.o.o. Tomislavgrad izdaje obnovljena Dozvola za opskrbu električnom energijom – dozvola II. reda, dok je za podnositelja zahtjeva "Kopex-Sarajlić" d.o.o. Srebrenik, zbog promjene broja transportnih jedinica, izdana izmijenjena i dopunjena Dozvola za transport naftnih derivata cestovnim prometom.

Na današnjoj redovitoj sjednici FERK je usvojio nacrte dozvola za rad za proizvodnju električne energije za podnositelje zahtjeva Markota d.o.o. Posušje i Obrt "RnP Energy" vlasnika Dalibora Gudelja iz Busovače, te nacrte dozvola za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju OIE za podnositelje zahtjeva "Foton" vlasnika Huskića Suada iz Tešnja i "Agro-Brišnik" d.o.o. Tomislavgrad. 

Nacrti dozvola i obavijest za javnost mogu se preuzeti na internetskoj stranici www.ferk.ba, a zainteresirana osobe mogu dostaviti i svoje pisane komentare na nacrte do 29. kolovoza ove godine do 12 sati, poštom na adresu Kneza Domagoja 12 A, Mostar, kao i na elektroničku adresu [email protected].

FERK je također donio rješenje po žalbi kupca na akt koji je donijelo JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo, Podružnica "Elektrodistribucija" Sarajevo, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close