'Početak promjena'

Evo koga pretresa SIPA u slučaju Memić

Jedna od osoba čiji se prostori pretresaju, je službena osoba u institucijama Kantona Sarajevo.
Vijesti / Flash | 01. 02. 2021. u 10:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Po nalogu tužitelja Tužiteljstva BiH, policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA, na dvije lokacije na području Kantona Sarajevo, vrše pretrese sa ciljem prikupljanja dokaza. Pretresi se vrše u okviru predmeta za organizirani kriminal i ometanje istrage stradanja Dženana Memića u mjesecu veljači 2016. godine. Odvjetnik Ifet Feraget, koji zastupa obitelj Memić u slučaju stradanja Dženana Memića, kazao je za N1 da on na ovom slučaju radi pet godina.

''Ni sam sebi nisam mogao obećati da će ovaj dan doći, ali sam čvrsto vjerovao u to. Ubijeđen sam da je ovo početak nekih promjena u pravosuđu jer ovakve prilike poput Dženana Memića i Davida Dragičevića ne smiju biti propuštene. Pravda se ne smije nikome uskratiti. Ostaje nam da sada vidimo kako će to dalje ići. Drago nam je da zbog obitelji Memić, a isto tako i zbog obitelji Dragičević, ovo je neki vjetar u leđa i mislim da će se ići u dobrom smjeru. Tužiteljstvo BiH je pokazalao i osvjetlalo obraz, ostaje nam da vidimo kako će se dalje razvijati situacija'', kazao je Feraget.

On je naveo da SIPA pretresa Zijada Mutapa, oca Alise Mutap koja je te kobne noći bila sa Dženanom Memćem i Hasana Dupovca, tadašnjeg šefa za promet Hasana Dupovca.

Nekoliko osoba je ''pod kontrolom'' djelatnika Državne agencije za istrage i zaštitu – SIPA na dvije lokacije na području Kantona Sarajevo gdje se vrše pretresi sa ciljem prikupljanja dokaza u okviru predmeta za organizirani kriminal i ometanje istrage stradanja Dženana Memića u mjesecu veljači 2016. godine, potvrđeno je za N1.

Podsjetimo, Po nalogu tužitelja Tužiteljstva BiH, policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA, na dvije lokacije na području Kantona Sarajevo, vrše pretrese sa ciljem prikupljanja dokaza. Pretresi se vrše u okviru predmeta za organizirani kriminal i ometanje istrage stradanja Dženana Memića u mjesecu februaru 2016. godine.

Aktivnosti se vrše u okviru predmeta na kojem Tužiteljstvo BiH radi dulje vremensko razdoblje, a odnosi se na kaznena djela organiziranog kriminala, a u svezi ometanja istrage i prikrivanja dokaza o stradanju Dženana Memića, u mjesecu veljači 2016. godine.

Jedna od osoba čiji se prostori pretresaju, je službena osoba u institucijama Kantona Sarajevo.

U interesu istrage, Tužiteljstvo BiH ne može dati javnosti više detalja ni informacija.

Na vijest o pretresima reagirali su iz grupe Pravda za Dženana Memića.

''A rekli smo vam, odustati nećemo. Ovo je tek početak'', naveli su.

Muriz Memić, otac Dženana Memića, u izjavi za N1 portal je kazao da je vjerovao državnom tužiteljstvu.

''Dočekasmo nakon pet godina. Ifet (Feraget, odvjetnik obitelji Memić) je rekao na početku 'Murize, ovo će trajati pet godina'. Mada ovo još nije kraj, ovo je tek početak. Ja sam znao za ovo, šutili smo, morali smo. Znao sam da će doći ovaj dan'', kazao je Muriz za N1.

On je kazao da je od početka vjerovao Tužiteljstvu BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close