Mađar

EUFOR u BiH dobio novog načelnika

Novi načelnik stožera brigadni general Ernő Baráth je na početku svog trećeg mandata u EUFOR-u izjavio da je “Velika čast i veliko zadovoljstvo” preuzeti ovu dužnost
Vijesti / Flash | 15. 05. 2020. u 16:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Brigadni general László Szabó je po isteku svog 13-mjesečnog mandata predao dužnost načelnika stožera EUFOR-a svom nasljedniku brigadnom generalu Ernőu Baráthu na svečanosti održanoj u petak u bazi Butmir u Sarajevu.

“Za mene je ovo bila izvanredna istraživačka misija puna iskustva, rada i prijateljstva. Zahvalan sam što sam među osobljem imao izvanredne kolege, sposobne i spremne za zajednički rad”, rekao je general Szabó obraćajući se nazočnima.

Foto: PR / Primopredaja dužnosti načelnika EUFOR-a

''Izvrsno je ono što ste uradili na preustroju Glavnog zapovjedništva EUFOR-a, kao direktor vježbe 'Brzi odgovor 19', koja je najdalekosežnija i najvidljivija vježba već dugi niz godina, i na koordinaciji mjera EUFOR-a kao odgovor na Covid-19'', rekao je zapovjednik EUFOR-a general-bojnik Reinhard Trischak odajući priznanje brigadnom generalu Szabi.

Novi načelnik stožera brigadni general Ernő Baráth je na početku svog trećeg mandata u EUFOR-u izjavio da je “Velika čast i veliko zadovoljstvo” preuzeti ovu dužnost i da se raduje nastavku suradnje sa “…vlastima na državnom i ostalim razinama, Oružanim snagama BiH i agencijama za provedbu zakona, u cilju jačanja dobro razvijenog povjerenja i pouzdanja između njih i EUFOR-a.”

 “Meni je postalo sasvim jasno da je EUFOR zajednica koja funkcionira kao jedan dobro obučen, visoko profesionalan i motiviran tim i, što je još važnije, snažno posvećen svojoj misiji,” izjavio je brigadni general Baráth.

Kopirati
Drag cursor here to close