Računala

EUFOR želi provjeriti Vučićeve donacije školi u BiH

Vijesti / Flash | 30. 01. 2020. u 15:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici EUFOR-a traže od direktora Gimnazije u Mrkonjić Gradu da prekontroliraju opremu koju je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić donirao Mašinskoj školi i toj gimnaziji, piše Tanjug.

Direktor Gimnazije Zoran Bjeljac rekao je kako je dobio telefonski poziv iz Ureda EUFOR-a u Banja Luci i da su pitali mogu li doći u posjetu Gimnaziji i Mašinskoj školi da se raspitaju o donaciji predsjednika Srbije ovim školskim ustanovama.

''Odgovorio sam da takva posjeta nije moguća bez odobrenja resornog ministarstva i tu je naša konverzacija završena'', izjavio je Bjeljac za ATV.

Ministrica prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić je rekla kako je taj resor primio informaciju od direktora Gimnazije iz Mrkonjić Grada u vezi sa najavom pripadnika EUFOR-a da bi htjeli da dođu u školu da bi provjerili i pregledali opremu koju je donirao predsjednik Vučić.

''S obzirom na sve zakonske i druge akte kojima je reguliran rad, u škole ne smije ući nitko bez posebnih ovlasti i bez upućenog zahtjeva. S obzirom na to da Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske nije zaprimilo nikakav zahtjev, nismo u mogućnosti odobriti bilo kakav ulazak pripadnika EUFOR-a u prostorije Gimnazije u Mrkonjić Gradu'', rekla je Trivić.

Riječ je o dvije donacije – jedna, koja je stigla jučer, računalna oprema i knjige, a druga je donacija 600.000 KM, koja će tek uslijediti.

Kopirati
Drag cursor here to close