Sigurnost

EUFOR potvrdio: Nastavljamo s podrškom u BiH

EUFOR je u petak potvrdio da je Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda (UN) jednoglasno odobrilo produženje mandata na još 12 mjeseci...
Vijesti / Flash | 05. 11. 2021. u 10:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Snage Europske unije u Bosni i Hercegovini (EUFOR) će i dalje podržavati lokalne vlasti u održavanju sigurnog i stabilnog okruženja, u suradnji s agencijama za provođenje zakona i oružanim snagama BiH, poručili su u petak iz Glavnog zapovjedništva EUFOR-a, potvrdivši da je Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda (UN) jednoglasno odobrilo produženje mandata na još 12 mjeseci.

Kako se navodi u priopćenju EUFOR-a, obnovom mandata međunarodna zajednica poslala jasnu poruku podrške i povjerenja, priznajući rezultate koje je operacija "Althea" ostvarila u proteklih 17 godina, posebno doprinos EUFOR-a održavanju mira i stabilnosti u BiH.

"EUFOR je spreman da nastavi s obavljanjem svojih dužnosti i ispunjavanjem svih svojih zadataka u svrhu podrške sigurnom i stabilnom okruženju u skladu s mandatom i sa stopostotnom posvećenosti BiH, njenim građanima i napretku ove zemlje na putu EU integracija", navodi se u priopćenju Glavnog zapovjedništva EUFOR-a.

Dodaje se da ovo također obuhvata i podršku Master planu BiH za municiju, naoružanje i minsko-eksplozivna sredstva, deminiranju i kolektivnoj obuci sa Oružanim snagama BiH, koje kao multietničke i osposobljene oružane snage pomažu da se vrati povjerenje građana u stabilnu i sigurnu BiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close