Obustavljeni letovi za Cataniju

Erupcija Etne vidljiva i iz svemira

Vulkan visok 3.330 metara eruptirao je tijekom noći, izbacujući lavu i pepeo visoko iznad otoka u Sredozemnom moru.
Vijesti / Flash | 14. 08. 2023. u 14:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Letovi koji opslužuju grad Cataniju na istoku Sicilije obustavljeni su u ponedjeljak nakon erupcije s obližnjeg vulkana Etna, što je donijelo nove nevolje za putovanja na talijanski aerodrom, priopćile su lokalne vlasti.

Vulkan visok 3.330 metara eruptirao je tijekom noći, izbacujući lavu i pepeo visoko iznad otoka u Sredozemnom moru. Tok lave je splasnuo prije zore, ali pepeo je još izlazio iz jednog od kratera.

Letovi za i iz Catanije, popularne turističke destinacije, bit će obustavljeni do 20 sati, objavio je aerodrom na Twitteru.

Gradonačelnik Catanije Enriko Trantino zabranio je upotrebu motocikala i bicikala u gradu u narednih 48 sati, jer su brojne ulice prekrivene pepelom, i naredio je automobilima da voze ne brže od 30 kilometara na sat zbog klizanja.

Najnovija otkazivanja na aerodromu u Cataniji, koji privlači više dolazaka nego aerodrom u glavnom gradu otoka Palermu, uslijedila su mjesec dana nakon što je požar u zgradi terminala doveo do višetjednog prekida putovanja za putnike.

Foto: Screenshot / Pogled na Etnu preko aplikacije Google Earth

Kolika je količina pepela i dima koju još uvijek aktivni vulkan izbacuje iz sebe govori i činjenica da je velika količina dima vidljiva i iz Mađunarodne svemirske stanice (ISS), kao i preko aplikacije Google Earth.

Kopirati
Drag cursor here to close