Treba adekvatno reagirati

Treba pronaći rješenje u zdravstvu: Od ulaza u bolnice do vrha piramide

Mislim da ćemo u roku 2 godine morati adekvatno reagirati kako bi sistemski riješili problem usluge, nivoa usluge, ali i plaćanja, plaća zdravstvenih radnika, kazao je Džafer Alić.
Vijesti / Flash | 27. 04. 2023. u 12:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Džafer Alić (SDA), govoreći uoči Sjednice Skupštine HNŽ-a o rebalansu koji tretira primarnu zdravstvenu zaštitu od 3 milijuna maraka i bit će raspoređen na način kako su ustanove to riješile sa zavodom.

''Sredinom godine će doći rješenje u Zavodu i našem proračunu da se ponovno reagira na taj način prema ustanovama i smatram da ćemo dugo taj princip rješavati dok se ne pogledamo u oči i ne nađemo dugoročno rješenje u zdravstvu, a to je od ulaska u bolnicu do vrha piramide odlučivanja, a onda i do nas u klupama gdje se moramo okrenuti donošenju teških, ali potrebnih odluka. Mislim da ćemo u roku 2 godine morati adekvatno reagirati kako bi sistemski riješili problem usluge, nivoa usluge, ali i plaćanja, plaća zdravstvenih radnika, itd. Danas rješavamo mali dio problema, ali očekuje nas niz velikih koraka kako bi adekvatno riješili taj problem'', kazao je Alić.

Tomislav Martinović je uoči Skupštine kazao da kada je u pitanju financijski plan ZZO radi se o potrebi da se nakon usvajanja tromjesečnog financijskog izvješća ostvari višak prihoda.

''Taj višak ovom izmjenom i dopunom je usmjeren ka primarnoj zdravstvenoj zaštiti (Domovima zdravlja) i jedan dio koji se odnosi na izmjene i dopune financijskog plana vezano je za zaključak skupštine HNŽ kad je u pitanju dijagnostika onkoloških pacijenata'', zaključio je.

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close