Brkić i Pehar

Dva ubojstva koja su potresla Hercegovinu još uvijek neriješena

Riječ je o ubistvima Tonija Brkića (47), koje se dogodilo kod Ljubuškog, i Roberta Pehara (53), koji je ubijen kod Čitluka.
Vijesti / Flash | 15. 08. 2022. u 17:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hercegovinu su prošle godine u kolovozu potresla dva ubojstva koja su se dogodila u razmaku od svega dvadesetak dana, a koja se i dalje u policijskim evidencijama vode kao neriješena. Riječ je o ubistvima Tonija Brkića (47), koje se dogodilo kod Ljubuškog, i Roberta Pehara (53), koji je ubijen kod Čitluka.

Najprije je u klasičnoj sačekuši ubijen Brkić, čije je tijelo pronađeno u lokvi krvi 9. kolovoza, nešto prije ponoći, u zaseoku Vodice u Vojnićima kod Ljubuškog.

Dežurna ekipa Doma zdravlja Ljubuški je mogla samo konstatirati smrt. Nedaleko od tijela je pronađen i njegov Mercedes, a istražitelji su na licu mjesta pronašli čahure 9-milimetarskog oružja.

Na Brkića je, najvjerojatnije, pucano iz zasjede dok se kretao vozilom. Iako je njegovo tijelo pronađeno nekoliko metara dalje od Mercedesa, pretpostavlja se da je bio živ u trenutku kada su njegove ubojice napustile mjesto događaja te da je, teško ranjen, izašao iz automobila pokušavši potražiti pomoć.

Dan nakon ubistva mediji su naveli da je krajem 2007. godine izbjegao uhićenje u akciji policije i USKOK-a protiv grupe krijumčara cigareta na čijem je čelu bio G. B.

Dosadašnja istraga koju vodi Odjel kriminalističke policije MUP-a Zapadnohercegovačke županije, pod nadzorom Županijskog tužiteljstva i u suradnji s drugim policijskim agencijama u BiH, ali i Hrvatske, budući da je Brkić imao prijavljeno prebivalište i u Zagrebu, nije dala rezultate.

Pehar je nađen mrtav 31. kolovoza u svojoj kući u Velikom Ograđeniku kod Čitluka, a nakon uviđaja je utvrđeno da je ubijen hicima iz vatrenog oružja te da je smrt nastupila najmanje dva dana ranije.

U kući nije bilo nikakvih tragova premetačine, pljačke, kao ni nasilne borbe. Mrtvog ga je pronašao susjed nakon što se majci, koja živi u Zagrebu, više od dva dana nije javljao na telefon.

U kući su, kako piše Avaz, pronađeni Peharov novčanik, u kojem je bilo nešto više od 1.000 KM, i čak 12 mobilnih telefona, za koje se pretpostavlja da ih je skoro sve koristio.

Pojedini su, tijekom obavljanja uviđaja, nađeni na punjačima. Budući da se iznosilo kako je bio povezan s određenim kriminalnim krugovima u Crnoj Gori i Hrvatskoj, istraga Odjela kriminalističke policije MUP-a HNŽ i Tužiteljstva HNŽ je išla i u tom smjeru, ali do sada ništa opipljivo nije nađeno niti su poznati rezultati silnih vještačenja.

Brkić je, uglavnom, živio u Zagrebu, a u rodno mjesto je došao nekoliko dana prije ubistva. Zbog krijumčarenja cigareta bio je pravomoćno osuđen i na sudu u Ljubuškom. Pehar je imao u Mostaru prijavljenu adresu stanovanja, ali je više od 10 godina živio u selu kraj Čitluka, piše Avaz.

Kopirati
Drag cursor here to close