11 projekata

Društvo Crvenog križa BiH je podržalo projekte vrijedne 111.482,31 KM

U prostorijama Crvenog križa organizirano je svečano potpisivanje ugovora s predstavnicima organizacija čiji su projektni prijedlozi bili najbolje ocijenjeni.
Vijesti / Flash | 18. 11. 2022. u 08:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Društvo Crvenog križa u BiH podržalo 11 projekata za podršku starijim osoba i osobama sa invaliditetom.

Naime, u prostorijama Crvenog križa organizirano je svečano potpisivanje ugovora s predstavnicima organizacija čiji su projektni prijedlozi bili najbolje ocijenjeni.

Sredstva su osigurana kroz regionalni projekt ''Jačanje otpornosti starijih osoba i osoba s invaliditetom tijekom COVID-19 i budućih katastrofa - RESOPP''. Riječ je o projektu, koji financira Europska unija i Austrijska razvojna agencija, a kroz koji je Društvo Crvenog križa u BiH osiguralo sredstva za organizacije izvan strukture Crvenog križa.

''Zaista smo zahvalni svim organizacijama na velikom zanimanju, dobrim idejama i predloženim aktivnostima za financiranje mikroprojekata u lokalnim zajednicama namijenjenim starijim osobama i/ili osobama s invaliditetom u okviru ovog projekta'', istaknuo je Rajko Lazić, generalni sekretar Crvenog križa BiH.

Predstavnici organizacija, potpisnica ugovora, iskazali su zahvalnost Crvenom krstu/križu na podršci te su izrazili nadu za uspješnu realizaciji planiranih aktivnosti u narednom periodu.
Konkurs je pokazao da postoji veliko interesiranje za ovu oblast, kao i da ima širok spektar procijenjenih potreba i osmišljenih aktivnosti čija realizacija je od izuzetne važnosti za starije osobe i/ili osobe s invaliditetom u lokalnim zajednicama.

Udruženja koja su potpisala ugovore: Udruženje distrofičara Cazin, Udruženje Perspektiva plus Istočna Ilidža, UG ''Sonata'' Trebinje, Udruženje Međunarodni forum solidarnosti BiH – EMMAUS, Informativni centar za osobe s invaliditetom ''LOTOS'' Tuzla, Organizacija amputiraca UDAS Republike Srpske Banja Luka, Centar za edukaciju i istraživanje ''NAHLA'' Sarajevo, Udruženje porodica djece i osoba s poteškoćama u razvoju ''Dajte nam šansu'' Sarajevo, Udruga za promoviranje društvene solidarnosti ''Srce za bližnje'' Sarajevo, Udruženje ''Centar za promociju cjeloživotnog učenja Erazmo'' Tuzla, Humanitarna udruga ''Pruži mi ruku'' Ljubuški.

Za više informacija budite slobodni da nas kontaktirate.

Kopirati
Drag cursor here to close