Pravda za Davida

Dragičević: Lukaču, samo zločinac kao ti može da uzme dušu mog sina

''Ovomu mora doći kraj. Ovo što nama rade graniči sa modernim fašizmom.''
Vijesti / Flash | 27. 10. 2021. u 14:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida vratio se u BiH nakon tri godine boravka u Austriji. Odmah nakon dolaska, pred većom skupinom medija poručio je kako se vratio po pravdu za ''svog sina, po pravdu za Dženana, po pravdu za sve''.

''Čitam, ministar unutarnjih poslova, izjavljuje kako samo glup čovjek može poslati dijete u rat. Lukaču, samo zločinac kao ti i slični tebi mogu da mi uzmu dušu mom sinu, šest dana da ga siluju i maltretiraju. Budite sigurni, moj David je s namjerom ubijen'', izjavio je Dragičević.

Tom prilikom, poručio je kako neće trpjeti iživljavanje nad članovima grupe ''Pravda za Davida'', te kako tomu mora doći kraj i kako nikada neće odustati od svog cilja.

''Ovomu mora doći kraj. Ovo što nama rade graniči sa modernim fašizmom. Vratio sam se jači nego ikada. I psihički i fizički. Nikada neću odustati'', poručio je dragičević.

Najavio je i hitan sastanak u tužilaštvu; ''Očekujem sutra u 13:00 hitan sastanak u tužilaštvu. Ono što je Tadićka uradila majci Suzani iznijet ću narednih dana. Moj život je ugrožen'', kazao je Dragičević, koji je za Institucije BiH, kao što su Sud, Tužilaštvo i sl. rekao da su ''rak rana našeg društva'', te kako ''oprosta i zaborava nikada neće biti'', zaključio je Dragičević.

Kopirati
Drag cursor here to close