Suzana Radanović

Majka Davida Dragičevića: "Nama borba tek slijedi"

"Nama borba tek slijedi, mi smo se do sada borili da dođemo u ovu fazu, sad je sljedeća faza. Naš cilj je da se slučaj Davida mog i Murizovog Dženana nikad ne ponovi na način na koji su se dogodila ubojstva", kazala je Radanović.
Vijesti / Crna Kronika | 05. 07. 2021. u 15:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Suzana Radanović, majka ubijenog Davida Dragičevića, dala je izjavu kao svjedok u predmetu o ubojstvu njezinog sina, koji je Državno tužiteljstvo ranije preuzelo.

Ona je, nakon davanja izjave, za medije kazala kako je sretna što je dočekala ovaj dan.

"Sretna sam, ako tako mogu reći, što je došao ovaj dan da dajem izjavu u svojstvu svjedoka. Vidim da je Tužiteljstvo spremno da vodi istragu o ubojstva mog sina. Čekali smo tri godine, ja sam rekla, ja sam u stanju čekati još tri godine ako treba, samo da slučaj bude riješen", kazala je Radanović.

Ona je rekla kako njezinog sina ne može nitko vratiti, ali ovim činom "želi spasiti svu drugu djecu i ljude koji bi mogli biti žrtve", prenosi Detektor.ba

Pravedan postupak 

Želja joj je, kako navodi, da se cijeli postupak uradi temeljito i da svi koji su bili uključeni kako u slučaj ubojstva njezinog sina, tako i u slučaj ubojstva Dženana Memića, pravno odgovaraju.

"Nama borba tek slijedi, mi smo se do sada borili da dođemo u ovu fazu, sad je sljedeća faza. Naš cilj je da se slučaj Davida mog i Murizovog Dženana nikad ne ponovi na način na koji su se dogodila ubojstva", rekla je ona.

Ifet Feraget, njezin pravni zastupnik, kazao je kako je ovo prva izjava Davidove majke u svojstvu svjedoka, a da će se zbog kompleksnosti i težine slučaja ispitivanje ponoviti.

"Postupajuća tužiteljica je vrlo profesionalno je pristupila ovom problemu, dakle postupak ubojstva Davida Dragičevića je vrlo kompleksan, kao i Dženana Memića. Radit će se istraga kako u dijelu koji se tiče odgovornih za sama ubojstva, tako i za sve propuste koji su evidentni od strane MUP-a RS-a, Okružnog javnog tužiteljstva, Republičkog tužiteljstva RS-a", rekao je Feraget.

Pet godina čekanja 

David Dragičević nestao je u noći sa 18. na 19. ožujak 2018. godine, a njegovo beživotno tijelo pronađeno je 24. ožujka na ušću rijeke Crkvene u Vrbas u Banja Luci.

Prvobitna istraga utvrdila je da je smrt nastala utapanjem bez elemenata krivičnog djela. Tri mjeseca kasnije, banjalučko Okružno tužiteljstvo je donijelo naredbu o provođenju istrage protiv N.N. osobe zbog ubojstva Davida Dragičevića.

Građani okupljeni oko neformalne grupe "Pravda za Davida" od tada su na ulicama Banja Luke tražili odgovore na pitanje tko je ubio Davida Dragičevića. Nakon što istraga nije rezultirala podizanjem optužnice, nju je nedavno preuzelo Državno tužiteljstvo

Radanović je kazala kako želi stvoriti sigurnije okruženje i sustav za svu djecu te da jedan roditelj ne mora čekati i do pet godina kako bi se rasvijetlio slučaj ubojstva.

"Nitko neće vratiti mog Davida i Murizovog Dženana, ali će vjerojatno spasiti neku djecu, neke druge ljude, neka to bude naš amanet, da ostavimo iza naše djece, da ne bude više takvih slučajeva", rekla je ona.

Kopirati
Drag cursor here to close