Niti je studirala

Dr. Asim Kurjak: ''Sebija Izetbegović nije specijalizirala ginekologiju u Zagrebu''

Specijalizaciju najmoćnije Bošnjakinje na Medicinskom fakultetu u Zagrebu sad je javno osporio krunski svjedok, za kojeg se vjerovalo da joj je bio glavni mentor – prof. dr. Asim Kurjak.
Vijesti / Flash | 22. 05. 2021. u 16:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Specijalizacija Sebije Izetbegović iz ginekologije već od ranije je suspektna, jer je višestruko propitivana u medijskom prostoru.

U ratnim godinama Sebija Izetbegović specijalizaciju je započela u Sarajevu te je navodno nastavila nakon selidbe u Zagrebu, na Svetom Duhu.

No, specijalizaciju najmoćnije Bošnjakinje na Medicinskom fakultetu u Zagrebu sad je javno osporio krunski svjedok, za kojeg se vjerovalo da joj je bio glavni mentor – prof. dr. Asim Kurjak.

Gostujući u emisiji Senada Hadžifejzovića, Kurjak je izjavio da je u vrijeme dolaska Sebije Izetbegović u Zagreb potpisivao indekse svim studentima, no da ona nikad nije bila registrirana na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, javlja Slobodna Dalmacija.

Usprkos tome što ona već godinama nastoji ostaviti dojam kako je kao vrhunska stručnjakinja znanje stjecala baš u Zagrebu uz mentorstvo poznatog ginekologa, Kurjak je svojim iskazom Sebiju pokopao:

''Znao bih pouzdano da je bila na postdiplomskom ili na specijalizaciji u Zagrebu, jer na tim studijima ja sam svima bio voditelj! Ona je bila tek tri, četiri tjedna kao gost promatrač na klinici Sveti Duh, a to se ne može računati kao školovanje. Nakon toga kratkog boravka u Zagrebu otišla je u Tursku'', rekao je Kurjak.

Podsjetimo, Sebija Izetbegović, generalna direktorica Kliničkog centra u Sarajevu i supruga šefa SDA Bakira Izetbegovića, našla se proteklih mjeseci u velikim aferama.

Ostavke u njezinoj zoni odgovornosti podnijele su anesteziologinje, u jednom danu čak njih 13, a argumenti su im da ''Sebija sve oko sebe maltretira, vrši mobing i sustavno uništava ionako krhak i sirotinjski okvir zdravstva BiH''.

Još od 2016., otkad je Bakirova supruga sumnjivo postavljena na njegovo čelo, Klinički centar u Sarajevu napuštaju najbolji doktori.

Uz to, njezina se odgovornost počela široko propitivati zbog koruptivne nabave 100 nefunkcionalnih kineskih respiratora, plaćenih oko 40 milijuna kuna, i to dok su u bolnicama svakodnevno od korone umirali deseci ljudi.

Za korupcijski skandal su naposljetku osumnjičeni premijer federacije Fadil Novalić i njegovi suradnici, no moćna Sebija je pošteđena - na suđenju u ožujku pojavila se samo u funkciji svjedoka, te je kazala da je ona po struci ginekolog, pa ne može procjenjivati kvalitetu kupljenih respiratora.

Kopirati
Drag cursor here to close