Banjo

Mokračni vandal iz Crne Gore u napadu na hrvatske spomenike

Veliku buru na internetu posljednjih dana izazvale su fotografije osobe koja urinira po spomeniku Ludvigu Pavloviću. Spomenik se nalazi u Studenim Vrilima na cesti između Tomislavgrada i Posušja
Vijesti / Crna Kronika | 29. 07. 2020. u 08:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veliku buru na internetu posljednjih par dana izazvale su fotografije osobe koja urinira po spomeniku Ludvigu Pavloviću. Spomenik se nalazi u Studenim Vrilima na cesti između Tomislavgrada i Posušja.

Na fotografiji se vidi muškarac sa izraženom pivskom stomačinom kako uriniranjem oskrnavljuje spomen obilježje časnika Hrvatske vojske koji je na ovome mjestu poginu 1991. godine. Ova individua pomračenog uma i poremećenog mokraćnog mjehura, na sebi je imala šorc s grbom FK Crvena Zvezda.

Nakon što je fotografija počela kružiti internetom i društvenim mrežama, Facebook korisnici su pronašli još sličnih primjera, po svemu sudeći iste osobe, koja čini nam se ima opsesivno kompulzivni poremećaj zapišavanja spomenika, posebno onih sa hrvatskim predznakom.

Čitatelji su nam tako poslali fotografije na kojoj se vidi, vjerojatno ova ista osoba, kako urinira po spomeniku Anti Paveliću u Madridu, ispod zastave Republike Hrvatske na Prevlaci … što je sve ova osoba uredno objavila na svome Facebook profilu.

Ova je osoba svoj profil tijekom protekle večeri deaktivirala i vjerojatno pokrenula proces brisanja s Facebooka.

Mostarski portal Republika.info već je objavila i identitet ove osobe, navodeći kako je ovaj ''serijski zapišivač'' Blagota Banjo Mićunović iz Herceg Novog u Crnoj Gori.

Kopirati
Drag cursor here to close