Njemačka

Doniran još jedan milijun eura

Vijesti / Flash | 19. 11. 2021. u 12:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačka veleposlanica u BiH Margret Uebber sudjelovala je danas na otvaranju moderniziranog privremenog prihvatnog centra za izbjeglice i migrante u Lipi.

Kako je priopćeno iz Veleposlanstva, predala je njemački prilog. Prilog ima financijski obujam od oko milijun eura i sastoji se od konzultativnih usluga, kao i izgradnje kuhinje, trpezarije i ambulante.

  / Njemačka veleposlanica u BiH Margret Uebber 

Doprinos je realizirala njemačka Organizacija „Technisches Hilfswerk“ (THW) u bliskoj suradnji sa sedam domaćih kompanija iz Unsko-sanskog kantona. Objekti su otporni na zimu i tako izbjeglicama i migrantima nude sigurnu i adekvatnu infrastrukturu. Bliska suradnja THW-a i lokalnih kompanija omogućila je da objekti budu završeni za samo pet mjeseci, čak i u uvjetima pandemije.

''Njemačka je od samog početka podržavala Bosnu i Hercegovinu u suočavanju s protokom izbjeglica i migranata. Savezna vlada je prošle godine osigurala milijun eura za izgradnju prihvatnog centra u Blažuju, koju je također izvršio THW. Osim toga, Njemačka je do sada podržala program IOM-a za promociju dobrovoljnog povratka izbjeglica i migranata sa 2,8 milijuna eura i, kao članica EU, uključena je u njihove financijske doprinose'', navedeno je.

Veleposlanica Uebber uručila Crvenom križu Bihać donaciju Njemačkih saveznih oružanih snaga u iznosu od 12.000 KM.

Riječ je o vunenim dekama, odjeći i krevetima na rasklapanje. Donacija je upriličena u sklopu stalne saradnje i podrške radu Crvenog križa Bihać u suradnji s udruženjem Ahrweiler e.V. Donacija će koristiti i izbjeglicama i migrantima na području Bihaća.

Kopirati
Drag cursor here to close