Dva kandidata

Dodik: U SNSD-u uvedeno izvanredno stanje za pripremu izbora

“Ostajemo pri onome sto je NSRS odlučivala za nadležnosti…”, izričit Dodik.
Vijesti / Flash | 13. 05. 2022. u 18:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedništvo SNSD u Banja Luci razmatralo je trenutnu ekonomsku i političku situaciju, ali i najavilo naredne planove. Složenom i bremenitom ocijenili su političku situaciju u BiH, ekonomska u RS je ocijenjena stabilnom.

39,7% je javni dug budžeta, što je kažu u SNSD najmanje u regiji. Dana je podrška mjerama Vlade RS za novu sjetvu, ali i za povećanje plaća i mirovina od 10%, piše N1.

Godišnje 84 dodatna milijuna konvertibilnih maraka za mirovine, 58 milijuna za plaća, za borce 14 milijuna, ukupno 159 milijuna koji će biti obuhvaćeni rebalansom budžeta, najavio je lider stranke.

Predsjednik SNSD Milorad Dodik rekao je da će mladi od 18-30, borci i umirovljenici dobit će po 100 KM jednokratne pomoći, prenosi N1.

Dodao je da postoji “paralelna muslimanko-bošnjačka struktura” u zemlji koja bi mogla dovesti “do raspada BiH”.

“SNSD će predložiti oba kandidata za izbore, danas u SNSD uvedeno vanredno stanje za pripremu izbora. Ovo su važni izbori, mi se pripremamo da ostvarimo jednu od najvažnijih pobjeda do sada. Koalicijska suradnja je dobra. SNSD kao najvažniji politički subjekt ima obvezu i pravo da predloži oba kandidata”, dodaje.

Usvojena je odluka o listi kandidata za sve razine.

“Vjerujemo da će SNSD kapitalizirati ono što je uradio, na sljedećim izborima”, zaključuje Dodik.

Navodi da stupanj borbe protiv korupcije i kriminala mora biti povećan.

“Ostajemo pri onome sto je NSRS odlučivala za nadležnosti…”, izričit Dodik.

“BiH i dalje nema visokog predstavnika”, Dodik kaže da je u Vijeću sigurnost UN sve bila farsa.

Na pitanje je li upoznat da u Bosnu i Hercegovinu narednih dana stiže predsjednik Europskog vijeća Charles Michel, koji će tražiti potpisivanje zajedničke izjave o izbornoj reformi, Dodik odgovara da je čuo, ali da SNSD neće potpisivati nikakvu izjavu.

Kopirati
Drag cursor here to close