Pozvao na odbacivanje ANP

Dodik: Spremni smo surađivati s NATO-om onako kako to radi Srbija

"Mi nikada nismo rekli da ne treba surađivati s NATO-om. Imamo određeni oblik suradnje'', kazao je.
Vijesti / Flash | 06. 09. 2019. u 18:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pozvao je ljude u NATO-u da odbace odluku o davanju Akcijskog plana za članstvo /MAP/ BiH kako ne bi bili glavni razlog zašto u BiH ne funkcioniraju institucije.

"Mi nikada nismo rekli da ne treba surađivati s NATO-om. Imamo određeni oblik suradnje, mi razumijemo šta je ta velika vojna integracija i spremni smo surađivati na razini na kojem Srbija surađuje po tom pitanju. Prejudicirati članstvo je apsolutno nešto što je nametnuto", rekao je Dodik novinarima pred početak sastanka s gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem, predsjednikom Poslovnog sistema "Svislajon" Rodoljubom Draškovićem i direktorom "Elektroprivrede Republike Srpske" Lukom Petrovićem, prenosi N1.

Komentirajući poziv komesara EU za europsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanesa Hahna članovima Predsjedništva BiH na sastanak, Dodik je rekao da on ne bježi od razgovora, da mu "nije problem razgovarati i kazati šta hoće, a šta neće, ali da je nemoguća dimenzija u kojoj se unaprijed nameće šta tko treba prihvatiti".

"Prvo treba izabrati Vijeće ministara. Ja nemam ništa protiv da se na novo Vijeće ministara stavi dokument koji će se zvati kako god hoće i da Vijeće ministara o tome odlučuje, ali da netko unaprijed govori što treba odlučiti to vijeće, to je neko drugo pitanje i to je nemoguće", istaknuo je Dodik.

On je dodao da je sve to bespotrebno i ide na štetu BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close