Komentar

Tko je Dodiku prijetio smrću?

Iz SIPA-e dodaju da nastavljaju aktivnosti na utvrđivanju svih relevantnih činjenica u konkretnom slučaju…
Vijesti / Politika | 06. 09. 2019. u 15:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljstvo BiH radi na predmetu u vezi s prijetnjama smrću srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, rečeno je Srni u ovoj pravosudnoj instituciji.

U odgovoru Tužiteljstva BiH na pitanje Srne jesu li poduzete mjere u vezi s prijetnjama smrću Dodiku, o čemu ih je obavijestila Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) 1. kolovoza, nije navedeno više podataka.

Srna piše kako su u SIPA-i 19. kolovoza rekli da su poduzeli potrebne mjere na utvrđivanju svih relevantnih činjenica u vezi s prijetnjama smrću Dodiku u komentarima na portalu BN televizije i o poduzetim mjerama obavijestila Tužiteljstvo BiH.

Iz ove agencije podsjećaju da su 30. srpnja primili informaciju MUP-a Republike Srpske kojom su obaviješteni o članku objavljenom na portalu BN televizije i komentaru s prijetećim sadržajem koji je upućen srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku od nepoznate osobe pod pseudonimom "Romanija", nakon čega su poduzete potrebne mjere na utvrđivanju relevantnih činjenica o ovoj informaciji.

Iz SIPA-e dodaju da nastavljaju aktivnosti na utvrđivanju svih relevantnih činjenica u konkretnom slučaju, ali da, radi zaštite poduzetih i planiranih mjera, ne mogu otkriti više detalja.

MUP Republike Srpske je odmah poduzeo mjere nakon što su 23. srpnja na portalu BN televizije objavljeni komentari u kojima je Dodiku prijećeno smrću, te o tome obavijestio i SIPA-u, u čijoj je direktnoj nadležnosti ovaj slučaj.

Na ovom portalu ispod jednog teksta postavljen je prijeteći komentar koji su administratori kasnije uklonili.

Među njima je bio i komentar autora pod pseudonimom "Romanija" sljedećeg sadržaja: "Vukane kapu ti skidam. Da ti Bog podari zdravlje i dug život. Malo je tako poštenih ljudi. A Dodika jedino metak može skinuti sa čela Republike Srpske i napaćenog naroda. Molim Boga da se neko nađe i da ga upuca da čitav narod oslobodi okova i lanaca. Nema druge, izgleda".

Tek nakon što su objavljeni tekstovi o upućenim prijetnjama Dodiku, ovaj komentar je izbrisan s portala BN televizije, ali je nastavljena istraga kako bi bilo utvrđeno tko je autor komentara.

Zanimljivo je, piše Srna, da se povodom prijetnji srpskom članu Predsjedništva BiH posredstvom portala BN televizije nije oglasilo nijedno udruženje novinara u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close