Malo zagustilo?

Dodik o navodima da je Republika Srpska pred bankrotom

Istaknuo je i da nije točno da je RS propala i da je pred bankrotom, te da su to neistine.
Vijesti / Flash | 03. 02. 2024. u 14:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: N1 / Dodik o navodima da je Republika Srpska pred bankrotom

Prva sjednica glavnog odbora SNSD-a počela je u Srbcu s 347 prisutnih. Predsjednik SNSD-a u svom obraćanju na početku poručio je da je SNSD jaka i moćna politička stranka te da od njenog jedinstva ovisi i RS.

“Amerika i zapad žele da ostvare utjecaj, za njih su dva najvažnija pitanja tj. dva glavna problema su Kosovo i Metohija i RS i na tome su angažirani, ti napori su u zadnje vrijeme ubrzani i postoji dosta nervoze. Njihovi potezi su postali očajnički,” rekao je Dodik

SNSD bira potpredsjednika stranke, članove političkog i ekonomskog savjeta, generalnog tajnika, predsjedništvo, ali će se raspravljati o političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH.

“Mi možemo računati samo na Srbiju, Zapadni interesi su nespojivi sa srpskim nacionalnim interesima, mi ponekad možemo da budemo bahati da ne znamo sta hoćemo ali uvijek uradimo pravu stvar, nije novo kada kažem da živimo u nestabilnim međunarodnim odnosima ” rekao je Dodik

Dodik kaže da SNSD može da računa samo na koalicijske partnere ,ali da trebaju pokušati raditi sa opozicijom. Osvrnuo se i na njihov rad.

“Opozicija je konfuzna i neorganizirana, teško je računati da moraju da se uključe u dominaciju RS i njenih prava, u SDS-u su više oni koji su spremni da razgovaraju sa kolonijalnom upravom, a ne sa nama , a PPD je destruktivan oni su vise nevladina organizacija nego stranka, oni su potpuno podređeni zapadnim interesima, samom tim sto prihvaćaju lažnog visokog predstavnika” kaže Dodik.

On je ukazao da je Srpska danas najmanje zadužena od drugih zemalja, da bilježi najveći broj zaposlenih i ostvaruje domaći proizvod od 15 milijardi KM na godišnjoj razini.

"Srpska je najmanje zadužena na ovim prostorima i upravlja sa svojom javnom potrošnjom", rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, rukovodstvo Republike Srpske je donijelo odluku o formiranju državne banke putem koje će se ostvarivati određeni interesi Srpske.

Mora se, kako kaže, ulagati više u investicije, ali da ne trpi budžetski okvir.

"Plaće, mirovine, sva socijalna davanja su isplaćena, završene isplate za druge stavke koje se odnose na udruženja roditelja sa više djece, studente", rekao je Dodik i dodao da je Srpska uspješno prevladala pandemiju, te da nije pred bankrotom.

Istaknuo je i da nije točno da je RS propala i da je pred bankrotom, te da su to neistine.

“Teška je situacija ali je pod našom kontrolom” kaže Dodik

 

Kopirati
Drag cursor here to close