Namještaljke

Preko Facebooka slao dojave i uzeo 47.000 KM

Vijesti / Crna Kronika | 13. 08. 2019. u 08:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija iz Doboja podnijela je Okružnom javnom tužiteljstvu Izvještaj protiv N.I. iz Broda, zbog sumnje da je preko Facebooka daovao informacije o "namještenim" utakmicama i tako prisvojio 47.000 KM.

N.I. se sumnjiči da je izvršio dva krivična djela Prevara  i jedno krivično djelo Kompjuterska prevara, objavile su Nezavisne novine.

''N.I. je navodno s lažnog Facebook profil slao poruke oštećenim osobama, prilikom čega im je  nudio informacije o 'namještenim' utakmicama, gdje bi potom osobama koji bi stupile u kontakt s istim obećavalo tražene informacije u zamjenu za uplate određenih iznosa novca'', navedeno je u priopćenju dobojske policije.

Ovim krivičnim djelima navedena osobaje stekla protupravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od oko 47.000 KM.

Policijska uprava Doboj poziva građane koji su imali slične situacije, odnosno koji su posredstvom društvenih mreža ili mobilnih telefona dobijali slične poruke, da ta djela prijave u najbližu policijsku postaju.

''Uzimajući u obzir da se pretpostavlja da u ovoj istrazi postoji još veći broj licaosoba jako je značajno da se i drugi građani, koji su imali ovo iskustvo, obrate policiji'', navode iz PU Doboj.

Kopirati
Drag cursor here to close