Kamenolom Kuti

Demantij mostarskog odvjetnika na tvrdnje iznesene na pressici

Vijesti / Flash | 04. 08. 2023. u 17:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na konferenciji za medije udruženja Kuti-Livač, koji se protive otvaranju kamenoloma u naselju Kuti, održanoj 20. srpnja iznesene su neistine, tvrdi odvjetnik Milenko Krčum u demantiju upućenom portalu Bljesak.info.

Foto: Bljesak.info / Press konferencija Građanske inicijative Kuti

Demantirao je navode koje je iznio Goran Lozo, jedan od vlasnika parcela kroz koji prolazi, kako kaže, nelegalni put prema kamenolomu u mostarskom naselju.

''Neistinito je da sam ja s gospodinom Lozom imao ikakvu raspravu. Ja na ulici ne raspravljam. Ja sam gospodina Lozu upozorio da prestane vrijeđati i da drži pristojnu distancu od mene. Kad je nastavio vrijeđati, pozvao sam policiju. On se i u nazočnosti dvojice policajaca nastavio nepristojno ponašati, pa ga je jedan od policajaca strogo upozorio. Njegove komentare kakva je motka potrebna da se ubije slon ne želim komentirati. Samo napominjem da ja nisam nikad govorio o ubijanju slonova, nego o obrani od slona, kao i da je gospodin Lozo držao motku, koja po mojem shvaćanju, zbog svoje debljine, nije praktična za obranu od zmija'', naveo je Krčum.

Naveo je kako je naročito je štetna tvrdnja: ''Za njega je isto karakteristično što je 'promijenio' stranu jer je bio uz eko-udruge, bio njihov borac i u jednom trenutku mi je spomenuo Erdogana jer su investitori Turci.''

''Točno je da sam ja zastupao ekološke udruge i još uvijek zastupam aktiviste ekoloških udruga (Bunski kanali, Neretvica – pusti me da tečem, Kasindolska rijeka). No nikad nisam nikakvu pravnu pomoć pružao niti mještanima naselja Kuti, niti udruzi koju su oni osnovali. Iz izjave gospodina Loze moglo bi se shvatiti da sam „promijenio stranu“ na način da sam u istoj pravnoj stvari bio na njihovoj strani, pa da sam „prešao na stranu investitora“. To bi bila teška povreda odvjetničke etike i takva „promjena strane“ bi bila valjan razlog za brisanje iz imenika odvjetničkih komora (za zabranu obavljanja odvjetniče djelatnosti). Stoga molim da objavite - kako bi se izbjegla svaka dvosmislenost – da u konkretnoj stvari nisam pružao pravnu pomoć skupini mještana naselja Kuti, niti udruzi koju su osnovali'', naveo je Krčum.

 

Kopirati
Drag cursor here to close