''Srpska te zove''

Cvijanović s mitinga u Banja Luci: Pojma vi nemate koliko nas ima

Skup je počeo intoniranjem himni Republike Srpske i Srbije.
Vijesti / Flash | 18. 04. 2024. u 19:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: N1 / Miting u Banja Luci

Miting ''Srpska te zove'', organiziran povodom rezolucije o Srebrenici o kojoj će se raspravljati u svibnju u Generalnoj skupštini UN, počeo je na Trgu Krajine u Banja Luci, javlja novinar “Nezavisnih novina”.

Skup je počeo intoniranjem himni Republike Srpske i Srbije.

Na trg su ranije stigli Milorad Dodik, predsjednik Srpske, Radovan Višković, predsjednik Vlade RS, Nenad Stevandić, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, Željka Cvijanović, član Predsjedništva BiH, Ana Brnabić, predsjednica Skupštine Srbije, te brojni ostali dužnosnici.

Trg je prepun, a veliki broj građana okupio se i u susjednim ulicama.

Zastave Republike Srpske vijore se iznad građana koji su došli iz brojnih gradova širom Srpske.

Jedna od poruka, koje će večeras biti poslane s Trga Krajine, jeste da Republiku Srpsku i srpski narod nitko ne može poniziti.

Novinar ''Nezavisnih novina'' javlja da su tu građani iz Trebinja, Zvornika, Gradiške, Prijedora...

Cvijanović: Pojma vi nemate koliko nas ima

Članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović kazala je kako su ovim skupom poslali poruku.

"Pojma vi nemate koliko nas ima na braniku. Nema malih i velikih žrtava. Nema kuće ni sprske, ni hrvatske ni bošnjačke koja nije tragedija. I ako mi koji obavljamo ovakve važne funkcije kažemo, onda očekujemo i od drugih. Očekujemo da kažu da sve majke isto plaču, da svi očevi i braća i sestre isto tuguju", rekla je Cvijanović.

Brnabić: Srbija će uvijek bila i biti za poštovanje Daytonskog sporazuma

Predsjedavajuća Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je kako je Srbija uvijek bila i bit će za poštovanje Daytonskog sporazuma, ali da djeluje da su jedini koji su tu poziciju uvijek dosljedni držali.

"Uvijek smo bili meta prljavih napada i laži samo zato što nekome ne odgovara Srbija koja je ekonomski sve snažnija i brine o svom narodu. Moja druga poruka je da su se vremena promijenila. Nekada ste na vlasti u Srbiji imali one koji su uvodili sankcije RS i na Drini, pa su došli i oni koji su, kako im tko iz inozemstvo naredi, uhićivali Srbe. E danas su u Srbiji na vlasti ljudi koji će uvijek biti uz RS i naš narod. Ne moramo uvijek da mislimo isto i možemo da se ne složimo oko nekih stvari, ali ćemo uvijek da budemo zajedno", kazala je Brnabić.

Kopirati
Drag cursor here to close