Srpski član Predsjedništva

Cvijanović: Helez smišljeno laže

''Smišljene laži Zukana Heleza su ustaljena matrica odnosa prema Srpskoj. Apeliram na ljude čija riječ ima težinu zbog obavljanja javnih funkcija, da vode računa kako se izjašnjavaju u javnosti'' - rekla je Cvijanović.
Vijesti / Flash | 27. 11. 2023. u 19:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla je da je ministar obrane u Vijeću ministara Zukan Helez iznio smišljenje laži s ciljem izazivanja dodatne pometnje, uznemiravanja javnosti i privlačenja negativne pažnje na Republiku Srpsku - prenosi RTRS.

''Smišljene laži''

Cvijanović je rekla da je na današnjoj maratonskoj sjednici Predsjedništva jedna od tema bila i informacija o navodima Heleza o navodnim paravojnim kampovima u Srpskoj, te da se Predsjedništvo usuglasilo da su takve izjave neprimjerene i nedopustive i da ne doprinose stabilizaciji odnosa.

''Smišljene laži Zukana Heleza su ustaljena matrica odnosa prema Srpskoj. Apeliram na ljude čija riječ ima težinu zbog obavljanja javnih funkcija, da vode računa kako se izjašnjavaju u javnosti'' - rekla je Cvijanović na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu.

Cvijanović je podsjetila da je Predsjedništvo BiH postiglo suglasnost o imenovanju Gojka Kneževića za načelnika Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH.

''Knežević je čovjek sa bogatim znanjem i iskustvom i sigurna sam da će adekvatno odgovoriti svim izazovima. Čestitam njemu i njegovim kolegama suradnicima'' - rekla je ona.

Cvijanović je navela da je imenovanje generalskog kora OS BiH nailazilo na opstrukcije više od godinu dana, ali da je to pitanje danas konačno riješeno.

Dao iskaz u Tužiteljstvu BiH

Podsjetimo, ministar obrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez danas je bio u Tužiteljstvu BiH gdje je dao iskaz o navodima o postojanju vojnih kampova na području Republike Srpske.

U Tužiteljstvu BiH formiran je predmet u Odjelu za terorizam u okviru kojeg je pozvan Helez da prezentuje svoj iskaz.

"Helez je pozvan u Tužiteljstvo BiH da da izjavu", rečeno je Srni u Tužiteljstvu BiH.

On je izjavio da na području Republike Srpske postoje vojni kampovi za obuku i da su to paravojne formacije.

"Locirani su, pratimo ih i možemo ih lako eliminirati", rekao je Helez, istakavši da cijeli proces vode "neki ljudi iz Rusije".

Zbog toga je dobio poziv da dođe na saslušanje i da iznese svoja saznanja u svojstvu svjedoka.

Davanje izjave trajalo je više od sat vremena. Helez je ušao na donji ulaz ove pravosudne institucije i nije davao izjave za medije nakon završetka.

Kopirati
Drag cursor here to close