Partizansko spomen-groblje

SABNOR Mostar: Ovdje je izvršen teroristički čin

Osvrnuvši se na prošlogodišnje nemile događaje na tom mjestu, Ćupina ističe kako je "ovaj teroristički čin bio namjerno planiran, organiziran i proveden".
Vijesti / Flash | 25. 11. 2023. u 10:47 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Ovdje je 14. srpnja 2022. izvršen teroristički čin. Ovo je uništeno. Tu ima 614 ploča koje su uništene", kazao je u subotu Mirad Ćupina koji je na Partizansko spomen-groblje stigao kako bi odao počast žrtvama Drugog svjetskog rata te na taj način obilježio Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Osvrnuvši se na prošlogodišnje nemile događaje na tom mjestu, Ćupina ističe kako je "ovaj teroristički čin bio namjerno planiran, organiziran i proveden".

"Posebno brine odgovornost ljudi koji su u vlasti. Kad god pitamo one koji su zaduženi za sigurnost, uvijek kažu da je istraga u tijeku. Nedavno je ovdje potrošeno 200 tisuća KM s razine Federacije da se ovo zelenilo sanira. Mi smo ponudili Agenciji Stari grad rješenje kako ovo sanirati, a oni šute. Ponudili smo da Gradsko vijeće organizira firmu gdje bi postavili ljude koji bi bili u ovim kućicama gdje bi se ovo spomen-groblje moglo turistički promovirati, međutim nitko ništa nije poduzeo. Kod nas antifašista to stvara ogorčenost", zaključio je.

Podsjetimo, u ožujku ove godine, predsjednik UABNOR-a Sead Đulić izjavio je kako zna tko je počinio devastaciju Partizanskog spomen-groblja, no nikada nije dao izjavu policiji.

To je komentirao i glasnogovornik MUP-a HNŽ za Bljesak.info, koji je kazao kako je Đulić pismeno pozvan da da izjavu mostarskoj policiji o počinitelju, no to nije učinio.

Kopirati
Drag cursor here to close