Poziv za obranu

Članovi SNSD-a pozvani da se pridruže borcima u ''borbi za RS''

“Ono što vidimo u posljednje vrijeme jeste da se ataci na Republiku Srpsku povećavaju, da ih ima sve više i više''.
Vijesti / Flash | 15. 04. 2022. u 19:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Savez nezavisnih socijaldemokrata u potpunosti podržava skup koji je najavila Boračka organizacija Republike Srpske za srijedu u Banja Luci pod sloganom "Sloboda", izjavio je glasnogovornik SNSD-a Radovan Kovačević.

Kovačević je rekao da mu je drago da je došlo do takvog poziva BORS-a, jer će to biti skup na kojem treba da se dokaže da ovaj narod i ova “država”, kako je kazao, Republika Srpska nije pokorena i da se “neće dopustiti bilo kakvim strancima da pokore Republiku Srpsku i da ona nestane”.

“Ono što vidimo u posljednje vrijeme jeste da se ataci na Republiku Srpsku povećavaju, da ih ima sve više i više. Vidimo da se izabranim, demokratskim liderima Republike Srpske, koje su izabrali njeni građani i narod na slobodnim i demokratskim izborima, uvode sankcije zbog toga što ne pristaju na to da ne poštuju Ustav Republike Srpske, nego inzistiraju da se poštuje Ustav Republike Srpske, Ustav Bosne i Hercegovine i Daytonski sporazum”, zaključio je glasnogovornik SNSD-a.

Dodao je kako “jedan neizabrani stranac, koji nema apsolutno nikakav mandat da radi bilo što u BiH, koji se lažno predstavlja kao visoki predstavnik”, pokušava poništavati zakone koje su u najvišem zakonodavnom organu RS usvojili poslanici koje su isto tako izabrali građani na slobodnim i demokratskim izborima, prenosi Srna.

Kovačević je naglasio da je “ovo jedan trenutak koji zahtijeva reakciju našeg naroda da svi zajedno izađemo taj dan i da svi zajedno jednim glasom poručimo da ne damo Republiku Srpsku i da se borimo za slobodu Republike Srpske”.

“Apeliram na sve članove SNSD-a da taj dan budu u Banja Luci da podržimo Republiku Srpsku i da svima onima koji rade na tome da Republika Srpska nestane poručimo da to nije moguće jer iza Republike Srpske stoji njen narod i njeni građani. Pozivam sve članove SNSD-a, ali i sve druge građane da na taj dan ne bude nikakvih stranačkih simbola, već da budemo svi zajedno samo pod crvenom, plavom i bijelom bojom, pod bojama naše Republike Srpske”, poručio je Kovačević.

Podsjećamo, Boračka organizacija Republike Srpske održat će u srijedu, 20. travnja, u Banja Luci veliki narodni skup pod sloganom “Sloboda” s ciljem “borbe za očuvanjem odluka koje donose institucije RS i koje ni u kojem slučaju ne smiju biti derogirane”, izjavio je  predsjednik Predsjedništva BORS-a Aleksandar Savić.

Naglasio je da već počinju pripreme za održavanje ovog skupa koji će biti održan na Trgu Krajine s početkom u 17 sati.

On je pozvao građane da masovno prisustvuju ovom skupu, naglasivši da BORS ne želi nikakvu podjelu, jer je ovo, kako je rekao, “borba u mirnodopskim uvjetima”.

Kopirati
Drag cursor here to close