Sastanak

Vučić Dodiku: Protiv sankcija i boonskih ovlasti

Mir i stabilnost regije su, navodi dalje, suštinski interes Srbije i RS.
Vijesti / Politika | 15. 04. 2022. u 14:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u petak u Beogradu s članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

''Veze Republike Srbije i Republike Srpske nikada nisu bile snažnije i nitko ih nikada neće moći poremetiti. Razgovarali smo o svim važnim pitanjima, razumjeli težinu pozicije u kojoj se srpski narod danas nalazi i dogovorili podršku Srbije Republici Srpskoj, kako ekonomsku, tako i u svim drugim oblastima'', istaknuo je Vučić nakon sastanka s Dodikom.

Mir i stabilnost regije su, navodi dalje, suštinski interes Srbije i RS, kao i jedinstven stav o važnim političkim pitanjima za Zapadni Balkan, ali i Europu.

''Dodik je prenio Vučiću da se na njega i Republiku Srpsku vrše veliki pritisci po pitanju unutarnje političke situacije u BiH, dok je Vučić rekao da Srbija neće i ne može prihvatiti primjenu Bonskih ovlasti, niti uvođenje sankcija rukovodstvu Republike Srpske, te da će raditi na daljoj pomoći narodu RS, uz poštovanje integriteta RS u okviru BiH'', objavljeno je na Instragram stranici Vučića.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Vučić i Dodik dogovorili su da po formiranju nove Vlade Srbije, prva zajednička sjednica bude održana u Banja Luci, piše N1.

Kopirati
Drag cursor here to close