Radno vrijeme

Članovi SIP-a jogom liječe stres

U SIP-u je uoči proteklih izbora održan tečaj joge za članove i uposlenike, i to kao jedan vid terapije protiv stresa.
Vijesti / Flash | 02. 08. 2019. u 11:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Često čujemo da je stres jedna od najvećih prijetnji zdravlju, a mnogi ne znaju kako se izboriti s ovim problemom današnjice. Naročito ako žive u BiH i ako su uzroci njihovog stresa neimaština i nedostatak posla. No, to ne važi za sve. U Središnjem izbornom povjerenstvu (SIP) BiH, državnoj instituciji na proračunu, čijih je sedam članova godinama na tim pozicijama i imaju mjesečne plaće oko 5.000 KM, znaju kako se osloboditi stresa, piše Avaz.

Svi pozvani

Naime, kako piše Avaz, u SIP-u je uoči proteklih izbora održan tečaj joge za članove i uposlenike, i to kao jedan vid terapije protiv stresa.

Kako je navedeno u pozivnom dopisu upućenom na adrese skoro svih uposlenika SIP-a,  tečaj je održan uz suglasnost tadašnje predsjednice Irene Hadžiabdić.

''Od 11 do 13 sati održat će se dvosatni tečaj joge kao vid antistres terapije. Ukoliko želite prisustvovati tečaju, molimo da ponesete adekvatnu odjeću, prostirku ili veći peškir, vodu, i dobro raspoloženje'', navedeno je u dopisu.

Radno vrijeme

Kako piše Avaz, pozivu da nauče osnove joge odazvala se većina članova SIP-a, kao i službenika, a tečaj je održan u Centru za edukaciju koji se nalazi u sklopu te institucije i za čiju je gradnju i opremanje izdvojeno više od pola milijuna maraka.

U dopisu je navedeno i da, s obzirom na to da je tečaj održavan tijekom radnog vremena, oni koji namjeravaju doći na „antistres terapiju“ zamole „kolege da ih zamijene na dva sata“.

Još jedan skandal

Jasno je da je na ovaj način SIPproizveo još jedan skandal, kojih ne manjka u posljednje vrijeme, a i ova očito dobro čuvana tajna još je jedan dokaz tome. Jer, tečajevi poput ovog trebali bi se pohađati u slobodno vrijeme i u prostorima predviđenim za takve aktivnosti, a ne u prostoru jedne od najvažnijih institucija u zemlji.

Centar za edukaciju otvoren je prije dvije godine „s ciljem unapređenja obuke svih aktera izbornog procesa“, ali tada nije rečeno da će biti korišten za tečajeve joge.

Kopirati
Drag cursor here to close