Dan RS-a

Cikotić od EUFOR-a traži pripravnost zbog skupina iz RS i Rusije

Ministar Cikotić je informirao zapovjednika Wesselyja da dostupne informacije obavještajnih i sigurnosnih struktura upućuju na moguće prisustvo nekoliko radikalnih i ekstremističkih grupa.
Vijesti / Flash | 06. 01. 2023. u 18:48 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić uputio je pismo zapovjedniku EUFOR-a u Bosni i Hercegovini general-majoru Antonu Wesselyju zbog sigurnosnih prijetnji povezanim sa obilježavanjem 9. siječnja na području Istočnog Sarajeva.

Ministar Cikotić je informirao zapovjednika Wesselyja da dostupne informacije obavještajnih i sigurnosnih struktura upućuju na moguće prisustvo nekoliko radikalnih i ekstremističkih grupa iz RS, Srbije i Rusije na području entiteta Republike Srpske.

Također, podsjetio je i na reakcije udruženja veterana u Kantonu Sarajevo koje smatraju ovaj događaj neprihvatljivim, s obzirom da Ustavni sud BiH obilježavanje ovog datuma proglasio neustavnim, priopćilo je Ministarstvo sigurnosti BiH.

Imajući u vidu moguće prijetnje miru u sigurnosti u Bosni i Hercegovini koje ovaj događaj može prouzročiti, ministar Cikotić je izrazio očekivanje, da EUFOR-a u skladu sa mandatom i ovlastima, poduzme adekvatne mjere za osiguranje zakonskog i ustavnog funkcioniranja svih institucija, kao i mira i sigurnosti u Bosni i Hercegovini.

Kopirati
Drag cursor here to close