Praznik

Čestitke: Evo što nam želi vlast

''Za neovisnost koju danas slavimo zahvalni smo pripadnicima Armije i MUP-a Republike Bosne i Herecegovine, koji su našu domovinu obranili od brutalnih nasrtaja agresora'', poručio je Edin Mušić (SDA).
Vijesti / Flash | 01. 03. 2023. u 09:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić, u svoje i uime Vlade Federacije BiH, uputio je čestitku za Prvi ožujak - Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

''Svi građani Bosne i Hercegovine koji vole i cijene našu domovinu, uvijek trebaju biti ponosni na historijski kontinuitet naše države. Vjerovali smo u našu zemlju i kada je bilo najteže, a opstala je i preživjela kada je malo tko vjerovao da će se to desiti. Međunarodno priznanje naše države koje je uslijedilo nakon glasanja za neovisnosti BiH, činjenica je koja se mora uvažavati, ali i obaveza svima nama da čuvamo i razvijamo svoju domovinu.

Poruka mladima

Posebno želim poručiti mladim ljudima da su najveća snaga koju ova zemlja ima. Uz njegovanje historijskih tekovina domovine, njihova vjera da ova zemlja može i treba brže krenuti ka razvoju, upravo je put kojim se čuva država i njena nezavisnost, te gradi budućnost'', stoji u čestitki premijera Novalića

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto također je uputila čestitku u povodu 1. ožujka.

''Na današnji dan, 1992. godine, Bosna i Hercegovina je postala neovisna, suverena i međunarodno priznata država. Taj povijesni trenutak ostat će zabilježen kao datum koji nas je opredijelio da našu domovinu nastavimo zajednički osnaživati kao državu tri konstitutivna i jednakopravna naroda i svih drugih koji u njoj žive.

Pred EU

Danas se naša domovina nalazi pred samim vratima velike europske obitelji. Uvjerena sam kako je punopravno članstvo u Europskoj uniji naš zajednički cilj i budućnost kojoj svi težimo. Na tom putu moramo biti jedinstveni, sa željom i vjerom u bolje sutra, te iskreno i beskompromisno raditi na ostvarenju svih naših strateških opredjeljenja'', navodi se u čestitki predsjedateljice Vijeća ministara BiH Borjane Krišto.

I predsjednik Županijske organizacije SDA HNK, te zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Edin Mušić uputio je svoju čestitku za Dan neovisnosti BiH.

''Za neovisnost koju danas slavimo zahvalni smo pripadnicima Armije i MUP-a Republike Bosne i Herecegovine, koji su našu domovinu obranili od brutalnih nasrtaja agresora. Posebno smo zahvalni najboljim sinovima koji su za odbranu naše domovine i za ideje slobode i jednakopravnosti položili svoje živote. Njihove humke opomena su svim generacijama da sloboda i nezavisnost koju danas imamo nisu olako stečene. Zato ih se na ovaj dan sjećamo s posebnim poštovanjem.

Iako još uvijek postoje snage koje nisu odustale od razaranja i prekrajanja granica Bosne i Hercegovine, iskrene patriote snažno se bore i istrajavaju u očuvanju domovine, jer nismo i nikada nećemo dozvoliti njena prisvajanja i svojatanja. Ljubav prema domovini pokazuje se čuvanjem univerzalnih i općih prava svih građana, ali i otklanjanjem barijera koje stoje na putu napretka države'', stoji u Mušićevoj čestitki.

Jedinstvo

''Građanima Bosne i Hercegovine u osobno i ime Gradskog vijeća Mostar upućujem najiskreniju čestitku za 1. ožujak Dan neovisnosti Bosne i Hercegovine'', kazao je na početku svoje čestite Salem Marić, predsjednik Gradskog vijeća Mostara.

''Vjerujem da današnja Bosna i Hercegovina, iako suočena sa stalnim unutarnjim i vanjskim izazovima, ima siguran međunarodni kontinuitet i čvrstu poziciju, te postizanjem jedinstva imamo veliku šansu ispuniti svoje najvažnije strateške ciljeve. Živiti u miru i slobodno u modernoj i ekonomski uspješnoj državi koja nesporno prolazi proces uključivanja u dio europskog društvenog i političkog kruga i NATO integracija.

Sretan Dan neovisnosti naše zemlje. Neka nam vječno živi Bosna i Hercegovina'', poručio je predsjednik GV Mostara Salem Marić.

Kopirati
Drag cursor here to close