Predsjednik Federacije

Čavara pomilovao osuđenika za pokušaj ubojstva

Čavara je, naime, prihvatio molbu da se djelomično oslobodi izdržavanja kazne zatvora Boris Babić, rođen 20. srpnja 1995. godine u Novoj Biloj, u općini Travnik, a nastanjen u Busovači.
Vijesti / Flash | 02. 11. 2021. u 18:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara donio je nekoliko odluka o pomilovanju osuđenika. Naročito privlači pažnju činjenica da je Čavara odlučio pomilovati mladića koji je osuđen za pokušaj ubojstva te mu tako skratiti izdržavanje kazne.

Čavara je, naime, prihvatio molbu da se djelomično oslobodi izdržavanja kazne zatvora Boris Babić, rođen 20. srpnja 1995. godine u Novoj Biloj, u općini Travnik, a nastanjen u Busovači.

Presudom Kantonalnog suda Novi Travnik od 28. prosinca 2018. godine, a koja je potvrđena pravomoćnom presudom Vrhovnog suda Federacije BiH godinu kasnije, on je osuđen za kazneno djelo ubojstva u pokušaju, a u vezi s kaznenim djelom izazivanja opće opasnosti.

Osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i šest mjeseci. Prema Čavarinoj odluci, on se djelomično oslobađa izdržavanja izrečene kazne zatvora za razdoblje od tri mjeseca.

Babić je uhićen 2015. jer je, nakon što mu je otac zadobio silovit udarac bocom u glavu u noćnom klubu Milenijum, s pištoljem pošao u osvetnički pohod i ranio dvije pogrešne osobe u kafiću VIP.

Do prvog incidenta došlo je u Milenijumu. Tada su se sukobili Mladen Čondra (33) i Nikola Babić, koji je zbog teške ozlijede prevezen u Dom zdravlja. Tijekom pružanja prve pomoći Babiću, u Dom zdravlja došao je njegov sin Boris, kako bi provjerio očevo zdravstveno stanje, pisali su tada mediji.

Kada je vidio oca u krvi i čuo što je bilo, otišao je po oružje u namjeri da se osveti te stigao u kafić VIP, gdje je pucao u trbuh Krunoslavu Knezoviću, koji mu je htio oteti pištolj, te pritom ranio i Kristinu Krišto, koja je sjedila za drugim stolom, prenosi Klix.

Knezović je, naime, godinu ranije imao fizički obračun s njim. Vjerujući da je Boris naoružan došao zbog njega, uhvatio je cijev u nakani da mu otme pištolj, a nakon toga su ispaljena dva hica. Jedan se zadržao u Knezovićevu trbuhu, a drugi je prošao kroz njega i u nogu ranio djevojku koja nije imala veze s tom situacijom.

Kopirati
Drag cursor here to close