Reagiranje

Čavara osudio napade na Puljića

Povod susreta bilo je zanimanje predsjednika Čavare za učestale verbalne napade na prvog čovjeka Katoličke crkve u BiH.
Vijesti / Flash | 25. 10. 2019. u 13:25 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara posjetio je vrhbosanskog nadbiskupa metropolita Vinka kardinala Puljića u prostorijama nadbiskupske rezidencije u Sarajevu.

Povod susreta bilo je zanimanje predsjednika Čavare za učestale verbalne napade na prvog čovjeka Katoličke crkve u BiH, koje je ocijenio apsolutno neprihvatljivim i za svaku osudu.

Pored toga kardinal Puljić i predsjednik Čavara razmijenili su mišljenja o trenutnoj društveno - političkoj situaciju u kojoj se nalazi Bosna i Hercegovina, s posebnim osvrtom na Federaciju BiH, priopćio je u petak Ured predsjednika FBiH.

Podsjećamo, vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić ocijenio je kako u Bosni i Hercegovini s migrantskom krizom vlada kaos zbog političkih prijepora i neuspostave vlasti. Puljić je za takvo loše stanje u državi izravno optužio ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragana Mektića.

Mektić je o izjavi kardinala Puljića kazao, kako ga je netko politički istrumentalizirao - te da bi se vjerski poglavari trebali baviti drugim stvarima. 

"Mislim da ga neko zlonamjerno, politički istrumentalizirao. To je meni smiješno. Ne mogu shvatiti što je htio kazati tom izjavom. Mislim da se crkveni vjerodostojnici u BiH trebaju baviti mnogo ozbiljnijim strateškim stvarima, još uvijek buja nacionalizam, buja šovinizam, imamo dosta elemenata fašizma, napadaju se i ruše vjerski objekti", kazao je Mektić ranije.

Kopirati
Drag cursor here to close