Stigao odgovor

Mektić poručio kardinalu Puljiću: Bavi se ti pedofilijom u crkvi

"Koliko god se Mektić hvali kako on vodi službu sigurnosti, međutim on dobrano kumuje neredu svojim stavovima i svojom strukturom", rekao je Vrhbosanski nadbiskup.
Vijesti / Flash | 23. 10. 2019. u 13:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić ocijenio je jučer u Mostaru kako u Bosni i Hercegovini s migrantskom krizom vlada kaos zbog političkih prijepora i neuspostave vlasti. Puljić je za takvo loše stanje u državi izravno optužio ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragana Mektića.

"Koliko god se Mektić hvali kako on vodi službu sigurnosti, međutim on dobrano kumuje neredu svojim stavovima i svojom strukturom", rekao je Vrhbosanski nadbiskup.

Mektić je o izjavi kardinala Puljića kazao kako ga je netko politički istrumentalizirao te da bi se vjerski poglavari trebali baviti drugim stvarima.

"Mislim da ga neko zlonamjerno, politički istrumentalizirao. To je meni smiješno. Ne mogu shvatiti što je htio kazati tom izjavom. Mislim da se crkveni vjerodostojnici u BiH trebaju baviti mnogo ozbiljnijim strateškim stvarima, još uvijek buja nacionalizam, buja šovinizam, imamo dosta elemenata fašizma, napadaju se i ruše vjerski objekti", kazao je Mektić danas u odgovoru na izjave Vinka Puljića, prenosi N1.

Poručio je da se u BiH ne mogu ispoštovati elementarna prava građana.

"Govoreći o malom čovjeku, on (Puljić) je rekao da mali čovjek pati, ja sam mu postavio pitanje, je li mali čovjek Srbin u kantonima s hrvatskim predznakom koji još nisu konstitutivni narod. A kako se toga niste sjetili, pope? Je li vi to blagoslivljate i amenujete? Ovdje elementarna ljudska prava ne mogu se ispoštovati. Kaže i da nije strukturalno formirana vlast u BiH, hoće reći da nije Dodik u vlasti. Pa pusti ti tu priču i demagogiju, bavi se ti ozbiljnijim stvarima, da ne govorim o težim stvarima, o pedofiliji u crkvi", poručio je Mektić.

Kopirati
Drag cursor here to close