Radni sastanak

Buhač: Borba protiv korupcije u samom je vrhu prioriteta

"Sve ove aktivnosti, kako bi urodile plodom, zahtijevaju zajednički napor i institucija i organizacija, ali i žitelja".
Vijesti / Flash | 11. 12. 2023. u 13:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Misije OESS-a u BiH i Radnoga tijela za prevenciju korupcije Hercegovačko-neretvanske županije, u ponedjeljak je u hotelu Mostar održan radni sastanak posvećen prevenciji korupcije u Bosni i Hercegovini, kojemu su nazočili predsjednica Vlade i više ministara u Vladi HNŽ-a.

Predsjednica Marija Buhač obratila se nazočnima uvodnim govorom, zahvalivši Misiji OESS-a što, u svim sferama življenja, našu zemlju i našu društvenu zajednicu pomaže učiniti boljim, sigurnijim i stabilnijim životnim prostorom.

"Mi u izvršnoj vlasti HNŽ-a djelovanje OESS-a držimo snažnom potporom našem radu na poboljšanju uvjeta življenja za sve naše sugrađane pa i sve žitelje BiH, snažno podržavajući njezin europski put. Vezano za temu koja nas je okupila, ističem kako je borba protiv korupcije osobito vitalna, rekla bih ključna za izgradnju i održanje integriteta jednoga društva. Sve ove aktivnosti, kako bi urodile plodom, zahtijevaju zajednički napor i institucija i organizacija, ali i žitelja, s ciljem njegovanja i promicanja transparentnosti, odgovornosti i pravičnosti. To jasno komuniciramo još od prvoga dana preuzimanja naše dužnosti. Borba protiv korupcije u samom je vrhu prioriteta u jasnim smjernicama djelovanja Vlade HNŽ-a u ovomu sazivu", kazala je Buhač, zahvalivši članovima Radnoga tijela za prevenciju korupcije u HNŽ-u na njihovu predanu radu na provedbi aktivnosti predviđenih Strategijom HNŽ-a za borbu protiv korupcije.

Foto: PR / Radni sastanak posvećen prevenciji korupcije u Bosni i Hercegovini

"Do kraja iskreno poimajući stajalište kako ova naša zajednička nastojanja zahtijevaju koherentnu i predanu borbu kako vladina tako i nevladina sektora, još jednom ističem da pozdravljamo potporu OESS-a, ali i kako nas vesele učinci koji proizlaze iz provedbe naših strateških mjera. Držim važnim naglasiti kako konkretno djelovanje vlasti, kontinuiranu edukaciju građanstva, jačanje pravosudnoga sustava i vladavine prava te poticanje etičkih normi doživljavamo kao ključ očuvanja društvenoga integriteta i suzbijanja korupcije, na putu do njezina iskorijenjenja, što nam i jest konačni zajednički cilj", zaključila je Buhač, poručivši kako županijska vlast u HNŽ-u ostaje predana snažnoj potpori svim inicijativama usmjerenim na borbu protiv korupcije, kao i snaženju zajedništva u stvaranju transparentna i odgovorna okruženja.

Kopirati
Drag cursor here to close