Travnik

Bradara: Kvalitetan zdravstveni sustav jedan od preduvjeta ostanka

Bradara je tijekom posjeta kazala je kako je kvalitetan zdravstveni sustav jedan od preduvjeta ostanka stanovništva na ovim prostorima te da pomoć institucija vlasti mora biti na razini zadatka, navodi se u priopćenju.
Vijesti / Flash | 14. 04. 2023. u 10:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara u četvrtak, 13. travnja, boravila je u Travniku, gdje je posjetila Hrvatsku bolnicu "Dr fra Mato Nikolić", JU Bolnicu za plućne bolesti i tuberkulozu, Općinski sud, te župu Uznesenja BDM Dolac.

Ravnatelji bolnica Mladen Čuturić i Emir Abdulović upoznali su predsjednicu FBiH s brojnim novim projektima, ali i izazovima s kojima se nose. Naime, ove dvije ustanove iznijele su značajan dio tereta u borbi s pandemijom, a sada se već uvelike bave dodatnim poboljšanjem svojih usluga, priopćeno iz Ureda predsjednice FBiH.

Ravnatelj Hrvatske bolnice "Dr fra Mato Nikolić" Mladen Čuturić pored nabavke nove opreme, zapošljavanja i aktivnog usavršavanja kadra, planira izgradnju nove, sedme lamele koja bi omogućila otvorenje novih odjela, ali i poboljšanje rada na aktualnim.

Novi odjel onkologije koji će predstavljati značajno olakšanje onkološkim pacijentima na području Središnje Bosne, Bradari je pokazao ravnatelj Bolnice za plućne bolesti i tuberkulozu Emir Abdulović.

Ravnatelji spomenutih bolnica istaknuli su dobru suradnju sa županijskim ministrom zdravstva Antom Matićem, koji je pratio jučerašnji protokol kojem su se pridružili i županijski ministar Bojan Domić, te načelnik Općine Novi Travnik Stjepan Dujo.

Bradara je tijekom posjeta kazala je kako je kvalitetan zdravstveni sustav jedan od preduvjeta ostanka stanovništva na ovim prostorima te da pomoć institucija vlasti mora biti na razini zadatka, navodi se u priopćenju.

Nove iskorake u radu imat će i Općinski sud u Travniku, jedan od najvećih u Federaciji.

Predsjednik suda Goran Dujić uz Sarajevo je zasad jedini pokrenuo implementaciju integriranog sustava za elektronsku registraciju poslovnih subjekata u FBIH koja će uvelike olakšati i ubrzati procese brojnim korisnicima.

Župnik župe Uznesenja BDM Dolac, najstarije u Lašvanskoj regiji, fra Marinko Didak, pored redovnih aktivnosti kao i infrastrukturnih radova na crkvi, planira i veliku proslavu 200 godina od osnutka ove župe, iznimno značajne kako za župljane tako i za cijelu regiju upravo zbog svoje bogate povijesti.

Kopirati
Drag cursor here to close