Uništena

Mostar: Bomba u školsko dvorište bačena, ali nije eksplodirala

Ta bomba može ubiti čovjeka, ima 3.000 kuglica po 3mm unutra.
Vijesti / Flash | 09. 03. 2023. u 11:55 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Bomba je bačena i nije eksplodirala i po našim naputcima i procedurama trebali smo to na licu mjesta uništiti, što smo i uradili'', rekao je za Bljesak.info Ivica Novak, voditelj A tima Mostar pirotehničara Federalne uprave Civilne zaštite.

Naime, neeksplodirana bomba koja je pronađena u dvorištu Srednje medicinske škole sestara milosrdnica u Mostaru uništena je u 10:25 sati na mjestu događaja, potvrđeno je za Bljesak.info iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije.

''To je bomba koja je proizvedena za neutralisanje žive sile. Naravno da može ubiti čovjeka, ima 3.000 kuglica po 3mm unutra. Npr. u krugu od 10-15 metara ako kuglica pogodi čovjeka desi se da ga ubije. Ima 35 grama plastičnog eksploziva unutra'', rekao je Novak.

Foto: Bljesak.info / 

Podsjetimo, domar je policijske službenike rano jutros obavijestio kako je u dvorištu škole uočio bombu.

Policija je jutros izvršila očevid, a nakon KDZ pregleda naprava je uništena u dvorištu.

Kako smo već pisali, nastava u ovoj srednjoj školi bila je odgođena. Prva smjena u školi nije održana, rečeno je za Bljesak.info iz škole, a druga smjena će imati nastavu redovito, a odluka o tome je donesena u dogovoru s nadležnim instancama.

Miroslav Marić, domar ove škole koji je uočio bombu u dvorištu, na sportskom terenu kazao je za Dnevni Avaz, da svako jutro nakon što otvori kapije detaljno pregleda cijeli prostor oko objekta.

Kaže da kada je odmah nešto primijetio, kada je ušao u dvorište.

''Kada sam se primaknuo, budući da sam prošao ovaj nesretni rat, vidio sam da se radi o bombi. Bomba nije bila u komadu, tijelo bombe, takozvana kašika je bila odvojena od kućišta i zaključio sam da je bačena. Sve sam odmah uslikao, nazvao policiju, potom ravnateljicu nakon čega je došla policija i blokirala prilaz školi'', ispričao je.

Foto: Bljesak.info / Dojava o bombi u srednjoj medicinskoj školi

 

Kopirati
Drag cursor here to close