Suspendiran ili?

Nastavnik optužen za bludne radnje- ravnateljica škole bez komentara

U vrijeme kada je tekst napisan 10.10.2023., prema našim saznanjima - nastavnik je i dalje radio u obje škole, iako je optužnica podignuta još u svibnju 2023. godine.
Vijesti / Flash | 24. 10. 2023. u 17:53 M.L. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nemam nikakav komentar dok je postupak u tijeku'', kazala je Milica Skočibušić, ravnateljica Osnovne škole Ivana Mažuranića Tomislavgrad za Bljesak.info, na naš upit - da li je znala, da je nastavnik Glazbene kulture u ovoj Školi optužen za Bludne radnje a u vezi s kaznenim djelom Spolni odnošaj zloupotrebom položaja.

Stav škole...

Na dodatno pitanje, može li nam reći, da li nastavnik i dalje radi u školi – kratko je odgovorila da ''ne može ništa reći'' i da je to stav ove Škole.

Bljesak je već pisao (10.10.2023.) kako nastavnik Glazbene kulture koji je zaposlen u Osnovnoj školi Ivana Mažuranića Tomislavgrad, a nadopunu norme vrši u Osnovnoj školi Stjepana Radića Prisoje kraj Tomislavgrada i dalje radi u školama, iako je protiv njega podignuta optužnica 24.05.2023., a što nam je potvrđeno i u Tužiteljstvu HBŽ.

Kako Bljesak.info doznaje iz OŠ Stjepana Radića u kojoj je pomenuti nastavnik vršio nadopunu norme - on je suspendiran odmah po dobivanju informacije od Općinskog suda Livno da je protiv istoga podignuta optužnica.

Naš izvor tvrdi i da je već određeno vrijeme nastavnik pod suspenzijom, odnosno ne radi u nastavi, te da ga je suspendirala OŠ Ivana Mažuranića Tomislavgrad koja je njegov poslodavac.

U vrijeme kada je tekst napisan 10.10.2023., prema našim saznanjima - nastavnik je i dalje radio u obje škole, iako je optužnica podignuta još u svibnju 2023. godine.

Kada se točno dogodila suspenzija - nejasno je, obzirom da ravnateljica Skočibušić nije željela komentirati slučaj.

Tko je i kada znao za optužnicu?

Da li je ravnateljica (OŠ Ivana Mažuranića Tomislavgrad) znala za optužnicu i ukoliko jeste kada im je dostavljena, ili obavijest o podizanju iste, te da li je netko iz ove Škole sudjelovao u istrazi - Tužiteljstvo HBŽ nam je odgovorilo da je samo Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HBŽ od njih tražilo informaciju u vezi slučaja. 

''U vezi Vašeg upita od 16.10.2023. godine, ovim putem Vas obavještavam da je ovo Tužiteljstvo dana 05.10.2023. godine zaprimilo od Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Hercegbosanske županije od 29.09.2023. godine Akt u kojem se traži dostavljanje informacija i dokumentacije u vezi predmetnog događaja (u onoj mjeri u kojem se neće ugroziti postupak), a u cilju poduzimanja aktivnosti iz nadležnosti navedenog ministarstva i Prosvjetne inspekcije, a u skladu sa Zakonom o osnovnom školstvu i Zakonom o prosvjetnoj inspekciji, a na koji upit je ovo Tužiteljstvo uputilo odgovor dana 10.10.2023. godine o podizanju optužnice, potvrđivanju iste i o tome da je u tijeku glavni pretres u navedenom kaznenom predmetu'', stoji u odgovoru Tužiteljstva HBŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close