Vlada KS

Bivša ministrica osuđena na zatvor od dvije i po godine

Neovlašteno je naložila Upravnom odboru da poništi svoju odluku o imenovanju, čime je Ismetu Skoki onemogućeno da obnaša poziciju direktora na koju je izabran u zakonito provedenoj natječajnoj proceduri.
Vijesti / Flash | 30. 09. 2022. u 11:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Anadolija / Amela Dautbegović

Općinski sud u Sarajevu proglasio je krivom Amelu Dautbegović zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja. Prvostupanjskom presudom osuđena je na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i šest mjeseci, prenosi N1.

Tereti se da je tijekom lipnja i srpnja 2018. godine u svojstvu ministrice za rad, socijalnu politiku, raseljene osobe i izbjeglice Kantona Sarajevo, bez opravdanog i na zakonu zasnovanog razloga odbila proslijediti na suglasnost Vladi Kantona Sarajevo odluku Upravnog odbora Županijske javne ustanove Gerontološki centar o imenovanju Ismeta Skoke za direktora, iako je odluka donesena nakon zakonito provedene konkursne procedure.

Optužena je potom usmenim i pismenim putem neovlašteno naložila Upravnom odboru da poništi svoju odluku o imenovanju, čime je Ismetu Skoki onemogućeno da obnaša poziciju direktora na koju je izabran u zakonito provedenoj natječajnoj proceduri.

Kopirati
Drag cursor here to close