Služba za poslove sa strancima

BiH protjeruje nigerijske studente

Vijesti / Flash | 20. 12. 2019. u 15:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Služba za poslove sa strancima je, nakon provedenih mjera i radnji iz svoje nadležnosti, udaljila s teritorije Bosne i Hercegovine dvije osobe inicijala E. K. C. i A. U. A., državljane Nigerije.

''Oni su legalno boravili u Republici Hrvatskoj te su nezakonito ušli na teritoriju Bosne i Hercegovine. S tim u vezi, Služba za poslove sa strancima je poduzela neophodne mjere i radnje te im je izrekla mjeru protjerivanja i stavljanja pod nadzor u Imigracijski centar.

S obzirom na to da su Nigerijci izrazili želju da se vrate u zemlju porijekla, Služba za poslove sa strancima je stupila u kontakt s nadležnim Veleposlanstvom Nigerije u Budimpešti, koja je iskazala spremnost da financira povratak svojih državljana u matičnu zemlju.

''Cijeneći najbolji interes navedenih osoba, proveden je postupak njihovog udaljenja, te su isti samostalno i dobrovoljno uz podršku predstavnika nadležnog Veleposlanstva Nigerije, danas udaljeni iz Bosne i Hercegovine, letom preko Istanbula za Nigeriju'', pripćeno je iz Službe za poslove sa strancima.

Kopirati
Drag cursor here to close