Ceste zatvorene

BiH: Kamion zapeo u snijegu, zbog obilnih padalina proglašeno izvanredno stanje

Jak vjetar povremeno formira snježne nanose na cestama na širem području: Posušja, Tomislavgrada, Glamoča, Bosanskog Grahova i Kupresa.
Vijesti / Flash | 21. 02. 2018. u 18:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog intenzivnih snježnih padalina i jakog vjetra koji stvara snježne nanose od 18:30 sati na snazi je zabrana prometovanja za sva vozila na regionalnoj cesti R-419 Mihalji-Blidinje.

Danas između 17-18 sati zaustavljeno je prometovanje vozila u Mokronogama. Kako piše Tomislavcity.com promet je blokirao kamion koji je zapeo u snijegu kod benzinske crpke „Vid“.

U pomoć su pritekli vozači malih automobila koji su lopatama čistili snijeg oko kamiona nakon čega su u promet puštena osobna vozila.

Video: Kolona vozila

Vrijeme je jako loše i vjetar puše stvarajući nanose duž cijele prometnice Šujica-Mokronoge, naveo je Tomislavcity.

''Na dionicama u višim predjelima mjestimično ima snijega na kolniku, a izdvajaju se ceste: Sarajevo-Rogatica, Gornji Vakuf-Prozor, Semizovac-Olovo-Kladanj, Trnovo-Foča, Livno-Bosansko Grahovo-Drvar, Livno-Kupres i Banja Luka-Turbe'', navode iz BiHAMK-a.

Jak vjetar povremeno formira snježne nanose na cestama na širem području: Posušja, Tomislavgrada, Glamoča, Bosanskog Grahova i Kupresa.

Na teritoriji općine Petrovac proglašena je izvanredna situacija, potvrđeno je danas za N1 iz Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske.

Kako je za N1 kazao glasnogovornik Uprave Željko Stojanović, zbog obilnih snježnih padalina, donesena je odluka o proglašenju izvanredne situacije.

''Načelnik općine Petrovac je zbog snježnih padalina danas donio odluku o proglašenju izvanredne situacije na cijeloj teritoriji općine. Lokalne vlasti cestovne komunikacije pokušavaju ostaviti prohodnim, a isporuka električne energije potrošačima je zasad uredna'', kazao je Stojanović za N1.

Naglasio je da je situacija loša i u drugim dijelovima Republike Srpske.

''U općini Krupa na Uni visina snježnog pokrivača je od 60 do 80 centimetara, situacija je pod kontrolom. Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske motri situaciju i poduzima aktivnosti iz svoje nadležnosti'', kazao je Stojanović.

Meteorolozi su ranije najavili padaline i u narednim danima u većem dijelu BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close