Zbog zabrane ulazka novinara iz RS-a

Hoće li hrvatskim novinarima biti zabranjen ulaz u BiH?

Nešić se tijekom dana pridružio osudama odluke Granične policije Hrvatske da Simiću zabrani ulazak u zemlju. Simić je nakon toga ustvrdio kako je razlog za to njegovo izvještavanje o ratu u Ukrajini.
Vijesti / Flash | 17. 08. 2023. u 17:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić naznačio je u četvrtak kako bi mogao tražiti zabranu ulaska novinarima iz hrvatskih medija u zemlju u znak odmazde zbog toga što je u Hrvatsku zabranjen ulazak proruskom novinaru i predsjedniku Udruženja novinara Republike Srpske Danijelu Simiću.

Nešić se tijekom dana pridružio osudama odluke Granične policije Hrvatske da Simiću zabrani ulazak u zemlju. Simić je nakon toga ustvrdio kako je razlog za to njegovo izvještavanje o ratu u Ukrajini, gdje je boravio na teritoriju pod kontrolom proruskih separatista, prenosi Index.hr.

Promovirao politiku Rusije

On je izvještavajući otvoreno promovirao politiku Rusije, a dobio je priliku intervjuirati u ruskom zatočeništvu hrvatskog dragovoljca Vjekoslava Prebega, koji se borio uz ukrajinske branitelje. Simiću je za njegovo izvještavanje za Radioteleviziju Republike Srpske ruska novinarska udruga dala posebno priznanje.

U njegovu obranu u četvrtak su stali najviši dužnosnici RS-a predvođeni Miloradom Dodikom optužujući Hrvatsku za navodno gušenje medijskih sloboda, a njima se tijekom dana pridružio Nešić, koji je na dužnost ministra sigurnosti BiH postavljen kao Dodikov koalicijski partner.

Ministar o "cenzuri mišljenja"

Kazao je kako Hrvatska uvodi "cenzuru mišljenja".

"Ako je to standard, onda se mi trebamo potruditi da zabranimo ulazak svim novinarima medijskih kuća u Hrvatskoj koji glorificiraju Oluju, to najmasovnije etničko čišćenje nakon Drugog svjetskog rata", izjavio je Nešić.

Aktualni ministar sigurnosti BiH i ranije je o vojno-redarstvenoj operaciji Oluja govorio kao o zločinačkom pothvatu, uz poruku kako svi oni koji tvrde da je to bila akcija oslobađanja okupiranih dijelova Hrvatske zapravo "dokazuju kako zlo nije umrlo".

Kopirati
Drag cursor here to close