Obećali pomoć

Bh. općina šalje Gazi 30.000 KM

Veleposlanik Namoora zahvalio je načelniku na izrazima podrške i financijskoj pomoći.
Vijesti / Flash | 31. 10. 2023. u 14:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović sastao se u utorak s veleposlanikom Palestine u Bosni i Hercegovini Rezeqom Namoora.

Suosjećanje

Ejubović je ovom prilikom u ime građana općine Hadžići uputio izraze suosjećanja te ponudio pomoć kako bi se smanjile patnje naroda u okupiranoj Gazi. Iz Budžeta Općine narodu Gaze bit će uplaćeno 30.000 KM.

Veleposlanik Namoora zahvalio je načelniku na izrazima podrške i financijskoj pomoći.

Kazao je da je narod Palestine u konstantnom strahu od progona i ubojstava, da su izloženi raznim vrstama zločina te da im izrazi solidarnosti iz prijateljske BiH i Hadžića mnogo znače.

Podsjetimo, izraelski veleposlanik u Ujedinjenim narodima stavio je u ponedjeljak u Vijeću sigurnosti UN-a žutu zvijezdu na sako, poručivši da će je nositi dok Vijeće sigurnosti ne osudi Hamasove zločine, a palestinski predstavnik poručio je da je Gaza sada "pakao na Zemlji" pozivajući na njihovo spašavanje.

Davidove zvijezde 

Gilad Erdan i njegovo osoblje zakačili su žute Davidove zvijezde s natpisom "Nikada više" na rever dok su prisustvovali sastanku najmoćnijeg tijela UN-a.

Takve su zvijezde bili prisiljeni nositi Židovi tijekom nacističke diktature.

Philippe Lazzarini, čelnik UN-ove agencije za palestinske izbjeglice (UNRWA), rekao je da je opsada Gaze jednaka kolektivnom kažnjavanju njezinih stanovnika.

Palestinski predstavnik u Ujedinjenim narodima opisao je patnje stanovništva u Pojasu Gaze kao 'pakao na zemlji'.

Govoreći na izvanrednom sastanku Vijeća sigurnosti UN-a u New Yorku, Rijad Mansur citirao je bivšeg glavnog tajnika UN-a Daga Hammarskjölda, koji je 1954. rekao:

"Ujedinjeni narodi nisu stvoreni da nas dovedu u raj, već da nas spase od pakla".

''Gaza je sada pakao na Zemlji'', dodao je Mansur.

Diplomat je rekao da je do danas ubijeno više od 8.000 Palestinaca, uključujući preko 3.000 na jugu Gaze, gdje je Izrael "prisilno prebacio stotine tisuća ljudi". 

Kopirati
Drag cursor here to close