Dobra para

Bh. državljanin švercao drogu u Švicarskoj

Zaplijenjena su ukupno 24 kg kokaina, kilogram tableta extazy i oko kilogram amfetamina (spid). Među 31 uhićenom osobom bilo je 27 muškaraca i četiri žene.
Vijesti / Flash | 29. 06. 2019. u 10:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od ožujka 2018. godine, županijska policija Sent Gallena pod rukovodstvom javnog tužitelja jednog švicarskog kantona vodila je istragu protiv međunarodnog lanca trgovine drogom tijekom koje je uhićen i jedan državljanin BiH, navodi Oslobođenje.

Naime, sredinom lipnja, u zajedničkoj istrazi njemačke Federalne policije i švicarske carinske policije, uhićen je državljanin BiH kod kojeg je pronađeno kilogram i po kokaina koji je skrivao u vozilu.

Švercer kokaina uhićen je u švicarskoj graničnoj oblasti, objavio je Savezni policijski inspektorat Veil am Rhein. Carinski istražitelji iz Njemačke i Švicarske putovali su helikopterom Super Puma Švicarskog zrakoplovstva za sprječavanje prekograničnog kriminala, navodi se u policijskom izvještaju. Državljanin BiH se pored šverca droge u Švicarskoj tereti i za razna krivična djela koja je počinio na području Njemačke.

Kako navode švicarski mediji, istraga protiv međunarodnog lanca trgovine drogom počela je u proljeće i ljeto 2018. uhićenjem nekoliko kurira i oduzimanjem nekoliko kilograma kokaina u Njemačkoj i kantonu St. Gallen.

Tijekom akcije, kantonalna policija St. Gallena uhapsila je 24 osobe. Zajednička akcija kantonalne policije St. Gallena i policijske uprave Duisburg izvedena je 18. lipnja 2019. kada su uhićena dva muškarca u Švicarskoj i tri muškarca u Njemačkoj.

Zaplijenjena su ukupno 24 kg kokaina, kilogram tableta extazy i oko kilogram amfetamina (spid). Među 31 uhićenom osobom bilo je 27 muškaraca i četiri žene. Pored bh. državljanina, uhićeni su Nigerijci, Italijani, Nijemci, Poljaci, Kamerunci, Crnogorci i Švajcarci od 19 do 46 godina.

Tijekom istrage rasvijetljena je i pljačka koja se dogodila u travnju u Ulici Rosenfeld u Sent Gallenu, koju su počinila dvojica mladića iz ove grupe.

Kopirati
Drag cursor here to close