Uhićen

U Passatu krijumčario 5 migranata iz Bangladeša

Bh. državljanin lišen slobode zbog krijumčarenja migranata iz Bangladeša
Vijesti / Flash | 26. 10. 2020. u 13:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Postrojbe granične policije Dobrljin, 24. listopada 2020. godine, lišili su slobode državljanina Bosne i Hercegovine N.M. (1983.), nakon što je na području Novog Grada otkriven u krijumčarenju pet osoba afroazijskog porijekla.

''Ilegalni migranti nisu posjedovali identifikacijske dokumente, a u razgovoru sa našim službenicima su izjavili da dolaze iz Bangladeša. Bh. državljanin migrante je krijumčario u vozilu Pasat, nacionalnih oznaka BiH'', navode iz GP.

Prema naredbi tužitelja Tužiteljstva BiH, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo „krijumčarenje osoba“, protiv N.M. ovoj instituciji bit će dostavljen izvještaj o krivičnom djelu. Vozilo i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti. Ilegalni migranti su predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje.

Lišeni slobode prema potragama

Također, službenici Postrojbe granične policije Gradiška, 23. listopada 2020., lišili su slobode N.Ć. (1990.), državljanina BiH. Graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Tesliću radi izdržavanja kazne zatvora. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradina i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

Istoga dana, prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Prisika, lišen je slobode A.K. (1995.) jer ga potražuje Općinski sud u Visokom zbog kaznenog djela „teška krađa“. Službenici JGP Kamensko su bh. državljanina predali službenicima Odjeljenja sudske policije Hercegbosanske županije.




Kopirati
Drag cursor here to close