Akcija

U Sarajevu pao vodeći krijumčar migranata

Prilikom provođenja zajedničke akcije pronađeno je još 14 stranih državljana, koji se dovode u vezu s Iračaninom.
Vijesti / Crna Kronika | 03. 10. 2020. u 13:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na osnovu operativnih podataka prikupljenih od strane inspektora za strance, u popodnevnim satima 2. listopada na području sarajevske Općine Stari Grad, zajedničkom akcijom, inspektori Službe za poslove sa strancima, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo u suradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH locirali su i priveli u službene prostorije Službe za poslove sa strancima iračkog državljanina inicijala S. J..

Za navedenu je osobu utvrđeno da predstavlja prijetnju javnom redu i sigurnosti Bosne i Hercegovine, zbog povezanosti s organiziranim kriminalom, te mu je izrečena mjera protjerivanja i stavljanja pod nadzor u Imigracijski centar.

Naime, u pitanju je osoba koja je jedan od vodećih organizatora u lancu međunarodnog krijumčarenja migranata na zapadnobalkanskoj ruti.

Također, prilikom provođenja zajedničke akcije pronađeno je još 14 stranih državljana, koji se dovode u vezu s gore navedenom osobom, te im je zbog ilegalnog boravka u BiH izrečena mjera protjerivanja iz BiH i stavljanja pod nadzor, kako bi se stvorili svi neophodni uvjeti za njihovo udaljenje iz BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close