Susret

Bećirović s Murphyjem: Cijenimo potporu Amerike

Član Predsjedništva BiH Bećirović naglasio je kako Bosna i Hercegovina cijeni dosadašnju potporu SAD-a, kao i nužnost međunarodne nazočnosti u državi, prvenstveno EUFOR Misije ALTHEA.
Vijesti / Flash | 22. 11. 2022. u 15:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović sastao se danas s veleposlanikom Sjedinjenih Američkih Država Michaelom Murphyem i tom prigodom razgovarao o nizu vanjskopolitičkih i unutrašnjopolitičkih pitanja.

Na sastanku je, između ostalog, razgovorano o euroatlantskom putu Bosne i Hercegovine, s posebnim akcentom na važnost inteziviranja reformskih procesa u Bosni i Hercegovini.

Član Predsjedništva BiH Bećirović naglasio je kako Bosna i Hercegovina cijeni dosadašnju potporu SAD-a, kao i nužnost međunarodne nazočnosti u državi, prvenstveno EUFOR Misije ALTHEA. Također, ocijenio je važnom pomoć Ministarstva obrane i institucija SAD-a Oružanim snagama BiH.

Također, tijekom susreta su razmijenjene informacije o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini. Veleposlanik Murphy izrazio je očekivanje da će se nove parlamentarne većine na svim razinama vlasti, nakon dužeg zastoja, okrenuti ka ubrzanijoj provedbi reformi, koje će pokrenuti zemlju iz stagnacije, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close