'Duga'

Droga, oružje, streljivo: Petero uhićenih u Sarajevu

''U akciji surađuju i pripadnici MUP-a RS i OSABiH. Do sada je pronađena određena količina droge, oružje i streljiva. Akcija je u tijeku'', kaže Bavčić.
Vijesti / Flash | 25. 04. 2019. u 10:59 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Ilustracija / Policija u akciji

Zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga u tijeku su pretresi na šest lokacija na području Kantona Sarajevo, Istočnog Novog Sarajeva, Visokog i Breze, a slobode je lišeno pet osoba.     

Potvrdila je Feni glasnogovornica Tužiteljstva Kantona Sarajevo Azra Bavčić. 

Po nalogu Tužiteljstva KS pripadnici Federalne uprave policije u saradnji s pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Obavještajno-sigurnosne agencije BiH jutros su započeli akciju "Duga 2“. 

Radi kaznenog  djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga uhićeno je pet osoba. 

''One se sumnjiče da su od prosinca prošle godine do danas, na području Kantona Sarajevo i Zeničko-dobojskog kantona, neovlašteno stavljali u promet opojnu drogu "amphetamin“ i "cannabis sativa l“ s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi'', istaknula je Bavčić. 

Dodaje da je prilikom pretresa pronađena određena količina NN materije koja svojim izgledom asocira na opojne droge "amphetamin“ i "cannabis sativa l", oprema i vage za precizno vaganje, automatsko naoružanje, streljivo, telefonski aparti i SIM kartice, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa gore navedenim kaznenim djelom. 

Nakon kriminalističke obrade u FUP-u uhićene osobe inicijala A.M. (1988.), A.V. (1985.), B.K. (1998.) i A.B. (1989.), te državljanin R Makedonije inicijala K.V. (1983.), bit će predate u nadležnost Tužiteljstvo KS. 

Akcija kodnog naziva "Duga 2“ i dalje se nastavlja.   

Kopirati
Drag cursor here to close